Vatrogasci Donjeg Kraljevca najbolji u Svetoj Mariji

U nedjelju, 12. kolovoza vatrogasci Svete Marije ponovno su bili uspješni organizatori 17. tradicionalnog međunarodnog natjecanja sa zaprežnim špricama koje je održano u samom centru Svete Marije.

Svake godine sve atraktivnije natjecanje privlači i sve veći broj natjecateljskih ekipa. Tako je u natjecanju sudjelovalo 47 ekipa, od toga 36 muških i 11 ženskih. Dvije ekipe stigle su iz Slovenije, po jedna iz Mađarske i Auatrije, dok su ostale došle iz čak osam hrvatskih županija.

Natjecanje je u ime pokrovitelja Hrvatske vatrogasne zajednice otvorio Dragutin Trupković, a upriličena je i tradicionalna izložba zaprežnih šprica u središnjem parku. U ženskoj konkurenciji pobjeda je pripala DVD-u Selno iz Krapinsko – zagorske županije, druge su bile vatrogastkinje Strahoninca, a treće iz Varaždinskih Toplica.

U muškoj konkurenciju ponovno su najbolji bili članovi DVD-a Donji Kraljevec i to druga ekipa. Iza njih se plasirala njihova prva ekipa, dok je treće mjesto zauzela prva ekipa DVD-a Draškovec. Najboljima su Dragutin Trupković i predsjednik organizatora Ivan Pavlic uručili medalje i pehare, dok su vatrogasci Donjeg Kraljevca u trajno vlasništvu primili već drugi veliki prijelazni pehar jer su pobjedili tri godine zaredom.

Najstariju ekipu na natjecanju imao je DVD Sveta Marija sa 580 godina, najstariji natjecatelj bio je Drago Čmrlec iz Donje Dubrave (80 godina), dok su najljepšu špricu imali članovi DVD-a Draškovec.

Treba spomenuti nastup Puhačkog orkestra Male Subotice, Zagrebačkih mažoretkinja i Letačkog kluba Rode, a sve to pratio je veliki broj natjecatelja i posjetitelja, njih ukupno oko dvije tisuće. Vatrogasno druženje nastavljeno je zabavom uz glazbeni sasatv Globus.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije