VATROGASTVO Andreas Lisjak: ‘Dolaze teška vremena za dobrovoljce’

Na 92. izvještajnoj godišnjoj skupštini DVD-a Sveta Marija je zapovjednik društva Andreas Lisjak ukazao na neke probleme dobrovoljnog vatrogastva. Istaknuo je kako su u protekloj godini dobrovoljci Svete Marije 12 puta intervenirali.

Imali su 8 požarnih intervencija otvorenog prostora, jedan požar gospodarskog objekata, jedan požar prometnog sredstva i 2 tehničke intervencije.

– Nije to sve. Prevezli smo 6 puta školsku djecu za njihove potrebe, osiguravali Fašnjačku povorku, odštopavali kanalizaciju u Dječjem vrtiću Kockavica i prali smo mehaničke zatvarače na HE Dubravi, istaknuo je Lisjak.

Dodao je kako je na intervencije izašlo sveukupno 82 vatrogasca što daje prosjek 6,8 vatrogasaca po intervenciji, navalno vozilo odradilo je 38 sati, a ostala mehanizacija – pumpe i elektro agregat 21 sat.

– Sudjelovali smo na mnogim natjecanjima sa seniorskim desetinama te vatrogasnom mladeži, a što su ih organizirale HVZ, VZMŽ, VZP općina te naših prijateljskih DVD-a. Ostvarili smo tako 30 nastupa na 22 natjecanja što nije mali broj, podvukao je zapovjednik.

Nabrajajući ostale aktivnosti Lisjak je za kraj rekao:

– Zahvaljujem svim našim članovima koji su bili aktivni te pozivam i ostale naše mlade članove da se uključe u rad DVD-a, te da dalje razvijaju svijest o vatrogastvu u našem mjestu jer smo svjesni ovog našeg modernog života, rada u 4 smjene, rada subotama, nedjeljama, i da je teško nešto planirati u DVD-u kao odlazak na natjecanja, intervencije i ostale naše zadaće.

Teško je i predvidjeti tko je od naših članova doma tko na poslu tako da svaki naš član mora biti svjestan i odgovoran. Mislim da dolaze teška vremena za nas dobrovoljce i da će trebati nešto poduzeti na višim razinama vatrogastva jer ovo naše dobrovoljno vatrogastvo ima humanitarni karakter koji traži davanje sebe da bi pomogli drugima što ispunjava čovjeka ponosom i zadovoljstvom, istaknuo je na kraju.

Inače, Andreas Lisjak je i dopredsjednik VZ Međimurske županije i predsjednik VZPO Donja Dubrava, Kotoriba, Donji Vidovec, Sveta Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije