Komedija Umišljeni bolesnik na Ljetu u gradu Zrinskih

Subota, 7. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

Kazalište: Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci
Umišljeni bolesnik, J. B. Moliere (’75)
Adaptacija i režija: Damir Mađarić

Umišljeni bolesnik je (tragi)komedija s pucanjem, pjevanjem i plesom, a nastala je po želji kralja ili da se kralj zabavi! Međutim, ovu predstavu koja ismijava liječnike kralj nije vidio jer je Moliere umro od tuberkuloze pluća. Umišljeni bolesnik, osim što se sprda sa onodobnim medicinskim neznanjem, govori i o Arganu – egoističnom malom tiraninu koji svoje osobno “ja” nameće cijeloj obitelji, a time i svijetu u cjelini. Argan glumi, cijeli njegov život su laž i gluma.

Predstava je zanimljiva i zabavna, tužna i smješna. Ovo je nešto drugačiji, neočekivani Moliere koji govori kakvi jesmo, kakvi ne trebamo biti, koji pokazuje ljudsku pohlepu i taštinu. No, Umišljeni bolesnik ismijava i moćnike našeg vremena te je pravi odraz trenutka u kojem se naše društvo trenutno nalazi.

Večeras će nas nasmijati i zabaviti glumci Robert Ugrina, Tatjana Bertok Zupković, Maja Lučić, Vladimir Andrić, Ivan Ćaćić i Zorko Bagić.

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu.

www.kazaliste-vinkovci.hr

Arcus & Zrinski • 22:30 • after koncert
Alter

Alter je novi čakovečki bend. Poznata ekipa (Teo Petran, Igor Perhoč, Damir Šalajić, Zoran Ratajec) u novom sastavu svira rock i indie hitove mainstream i ALTERnativne scene. Navikli na pozitivnu energiju i dobru zabavu, zasigurno vas neće razočarati svojim obradama Musea, Black Keysa, Kings of Leona, Mando Diaoa, Urbana… Rock je ponovno u modi, a ovi momci to ponosno dokazuju!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije