idemo na pijac!

TRŽNICA U PRELOGU Šareno cvijeće prevladava ‘pijacom’, a tu su i svježe ubrane bukovače, mušmule i kaki jabuke!

Prelošku tržnicu, popularni 'pijac' posjetili smo u ranim jutarnjim satima da bi nas iznenadila gužva na parkiralištu i veći broj posjetitelja

Naravno, blagdan Svih Svetih je pred vratima te je cvijeće u svim bojama zavladalo tržnicom, a posebno multiflore čija se cijena kreće od 5 do 7 eura za veće, te 2 eura za one manje, potom maćuhice koje se mogu kupiti za 0,60 centi, a pojavljuju se i prekrasne krizanteme po 5 eura za komad.

Krasne buketiće možete kupiti za 5 eura, a pojavljuju se već i cvjetni aranžmani koji se mogu kupiti za 30, 40, 50 ili pak za 90 eura. No, to je tek uvertira u raskošnu ponudu aranžmana koja vas očekuje sljedećeg tjedna.

Od povrća pak su nas posebno oduševile svježe ubrane gljive, šampinjoni za 4 eura, smeđi šampinjoni i bukovače po 5 eura. -Imamo najveću ponudu gljiva do sad! – rekao nam je simpatični prodavač kod kojeg redovno kupujemo gljive te smo se i sami uvjerili u njihovu svježinu i kvalitetu.

Tu je i domaći sok od aronije, te džem od kupine i ukusni preljev od maline, kao i domaće brašno raznih vrsta po 1,5 eura za kilogram.

Kesteni su po 4 eura za kilogram, a u ponudi su i domaće mušmule po 2 eura za kilogram, kao i kaki jabuke po istoj cijeni, uz već klasične jabuke po 1,50 eura za kilogram. Ta lijepa ponuda domaćeg voća vas čeka odmah na početku tržnice kada prođete ponudu odjeće, obuće, ali i ručno oslikanih dječjih igračaka napravljenih od drveta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije