DANI MEDA

PRELOG Udruga pčelara ‘Nektar’ poziva na Dane meda

Udruga pčelara Nektar poziva, u subotu, 12. listopada na Dane meda u Prelogu. Ova će se manifestacija održati na prostoru Tržnice Prelog, od 9 do 13 sati

Sve posjetitelje očekuju degustacije meda, pripravaka od meda, kao i raznih delicija poput medenjaka i pita. One najmlađe oduševit će i posjet velike marljive pčelice, zaštitne maskote Udruge. Kada govorimo o važnosti pčela u našem ekosustavu, možda bi bilo dovoljno samo ponoviti tezu Alberta Einsteina: “Ako pčele nestanu s lica Zemlje, čovjek će živjeti još samo četiri godine”.

Pčele oprašuju oko 250.000 biljnih vrsta, što čini njihovu najvažniju ulogu u ekosustavu. Druga najvažnija uloga pčela je proizvodnja meda i drugih pčelinjih proizvoda kao što su propolis, pelud, matična mliječ i vosak.

Med je najkvalitetniji proizvod jer na mnoge načine utječe na zdravlje: sprečava alergije, podiže imunitet, poboljšava oporavak od bolesti, dobar je za trudnice, smanjuje upale, prevencija je protiv raka, dobar je za mamurluk i blagotvoran za kožu.

Udruga pčelara Nektar iz Preloga osnovana je 4. rujna 2013. godine, na inicijativu osnivača Ivice Balenta, Nenada Režeka i Vladimira Sabolića, koji su sazvali osnivačku Skupštinu.

Cilj je suradnja s Hrvatskim pčelarskim savezom i drugim srodnim organizacijama. Udruga na dragovoljnoj osnovi razvija i unapređuje pčelarstvo na području Grada Preloga, kao i Međimurske županije, okuplja i aktivira članstvo, te razvija oblike stručnog obrazovanja članova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije