KAJ SE FINO PEČE?

KOLAČ NA METRE Jednostavan i izdašan biskvitni kolač za brojne ukućane

Uskrs je blagdan kad se oko stola okupi cijela obitelj. Vrijeme je to blagovanja ukusnih jela, ali i pripreme raznih vrsta kolača

Domaćice rado pripreme i po nekoliko vrsta -suhih i
kremastih. Među jednostavnije kremaste kolače svakako se ubraja
‘kolač na metre’ – jednostavan za pripremu, ne iziskuje obilje
namirnice, a rezultat je zaista izdašan metarski kolač.

Najprije je potrebno pripremiti biskvit. U zdjeli umutite sve
sastojke za biskvit te smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U
jedan dio smjese dodajte kakao. U rebrastom kalupu ispecite
najprije jedan biskvit, a potom i drugi. Izvadite ih van iz
kalupa i pričekajte da se ohlade. Za to vrijeme pripremite kremu
za filanje. Zakuhajte mlijeko te u njega postepeno dodajte šećer,
puding od vanilije i na kraju maslac. Biskvit režite na šnite te
svaku šnitu premažite kremom. Na kraju kolač prelite čokoladnom
glazurom. Ostavite ga da odstoji preko noći da se svi sastojci
sjedine, narežite ukoso i poslužite najdražima. U slast!

Sastojci za biskvit:

– 4 jaja

– 250 g šećera

– 300 g brašna

– 150 ml vode

– 200 ml ulja

– prašak za pecivo

– vanilin šećer

– malo kakaa
 

Sastojci za kremu:

– 300 ml mlijeka

– 250 g šećera

– puding od vanilije

– 250 g maslaca

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije