KAJ SE FINO PEČE?

KATARINA LABAZAN Uvijek nasmijana članica KUD-a Mihovljan s nama je rado podijelila recept za kukuruznu zlevanku

Osim u KUD-u i spremanju kolača Katarina svoje umirovljeničke dane rado provodi i u vrtu

Predstavljajući svoje aktivnosti, tradiciju kraja u kojem žive te jela vezana uz kraj između Mure i Drave, na Danima Grada Čakovca naišli smo na nasmijanu članicu KUD-a Mihovljan koja je s nama rado podijelila recept za kukuruznu zlevanku. Kako kaže, riječ je o pravom, starinskom receptu.

– Recept je na šalice. U zdjelu stavite dva jaja i šalicu šećera te miksate dok ne postane pjenasto. Dodate dvije šalice kukuruznog brašna i šalicu bijelog brašna te šalicu ulja, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dio smjese izlijete u nauljen i pobrašnjen lim, nafilate s mljevenim orasima i šećerom te na to izlijete ostatak smjese i pečete dok ne porumeni, otkrila nam je Katarina Labazan te dodala da rado peče i salove klipiće z orehima.

Uvijek nasmijana Katarina, mnogima znana i kao teta Kata, aktivna je članica KUD-a Mihovljan. Svoje umirovljeničke dane, osim u KUD-u, rado provodi i uređujući okućnicu i vrt.

– Bacila sam se među poljoprivrednike, našalila se te dodala – Uzgajam od svega pomalo, no sve je domaće, prirodno i nešpricano, rekla nam je Katarina te se pohvalila da je nekada rado vrijeme provodila u štrikanju i heklanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije