Otvoren I. Regionalni seminar o ljudskim pravima “Edukacija o holokaustu”

Učenjem o povijesti i suosjećanjem s događajima iz prošlosti, možemo postati bolji ljudi – poručio je nj.e. Yossi Amrani, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj na otvorenju I. Regionalnog seminara o ljudskim pravima “Edukacija o holokaustu” u Čakovcu. Seminar je otvorio hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

– Ja sam političar koji uvijek govori da se treba okrenuti budućnosti. No, ne može se graditi jasna budućnost, ako nisu usvojene stvari koje su se događala u prošlosti. Bez da se sjetimo svega lošeg što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu ne možemo imati dobru budućnost.

I našim je područjem u to vrijeme zavladalo zlo, koje je okupiralo gotovo čitavu Europu. Holokaust je dio i naše povijesti. No, nije se dovoljno samo sjećati žrtava već za njih i njihove obitelji treba učiniti i neke konkretne stvari.

Mnogi su ostali bez imovine i iako je sada teško svaku nepravdu ispraviti, potrebno je pronaći način da se te ljude obešteti. Pravedno bi bilo i izgraditi sinagoge na onim mjestima na kojima su porušene – istaknuo je predsjednik Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom održava trodnevni seminar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije