Prvom potpredsjedniku popis s 226 projekata u Međimurju

– Ovogodišnji program definiran je činjenicama da ništa od velikih projekata o kojima se pričalo nije spremno. Ni jedan se ne može pretvoriti u konkretno gradilište ili ugovor. Primjer je projekt OMBLA za koji dvije godine na računu stoji 900 milijuna kuna, a nije spreman.

O drugim velikim projektima kao što su Plomin ili LNG da i ne govorimo – kazao je na konferenciji za novinare u Čakovcu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Iznio je i primjer pelješkog mosta za koji u sedam godina krvavog i teškog rada nije potrošeno ni 100 milijuna od predviđene tri milijarde kuna. – Dakle, sedam godina je prošlo, a nije se napravilo ništa, pa smo sada sve to prekinuli.

Radit ćemo ono što je odmah moguće i što ne traži dodatne pripreme. Najjednostavniji su projekti u cestogradnji, koje građevinska operativa jedva čeka jer godinama ništa ne radi – rekao je R. Čačić.

Govoreći o investicijama HEP-a, kazao je da je 1,4 milijarde kuna već ugovoreno i provedeno kroz natječaje, a ostatak do 3,4 milijarde realizirat će se do ljeta. – Ne želimo prihvatiti alibi da javna nabava i njezina priprema onemogućuju ugovaranja. To je dosad uvijek bilo pokriće za korupciju i alibi za nerad. Inzistiramo da se sve tvrtke u Hrvatskoj drže zakona – zaključio je Čačić.

Na pitanje kako komentira studiju utjecaja na okoliš Termoelektrane Plomin 3, kazao je da je studija izvedena i dopunjena te da se čeka pravorijek.

Zamjenik župana i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću je predao popis s 226 investicija na području Međimurske županije, za koje se očekuje i pomoć iz državnog proračuna i državnih tvrtki.

Najprije bi u realizaciju mogli oni u cestogradnji. Dolazak predsjednika HNS-a iskorišten je i za razgovor o pripremama za lokalne izbore, na kojima HNS očekuje višo od šest načelnika i jednog gradonačelnika, koliko ih ima danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije