Gadget mjeseca: Vozač, kavu molim!

Koliko Vas ne može funkcionirati normalno bez jutarnje kave, no jednostavno nema dovoljno vremena da bi si jednu pripremilo prije no što krene na posao? I onda takvi nikakvi sjedate za volan i krećete u borbu s jutarnjom gužvom ne biste li na vrijeme stigli do radnog mjesta i započeli radni dan. To više ne mora biti tako jer je francuska tvrtka Handpresso upravo ponudila prijenosni aparat za espresso namijenjen uporabi u automobilu.

Svi znamo da je telefoniranje u automobilu vrlo loša ideja stoga nam ova o kuhanju kave dok vozimo djeluje još luđa, no čini se kako tržište za ovakav gadget postoji pa ga eto sada i u slobodnoj prodaji.

Kada vas naživcira dugo čekanje u koloni na semaforu ili ste se samo zaželjeli šalice ukusnog espressa u svoj Handpresso aparat morate uliti samo običnu vodu, na njegov vrh staviti dozu s kavom, zatvoriti poklopac i uključiti ga u standardni 12V priključak od upaljača za cigarete kakav ima svaki automobil.

Iako izgleda kao boca za vodu koju obično imate na svojem biciklu ovo je u stvari sofisticirani aparat za pripremu espressa. Kako biste ga pripremili u gadget težak 880 g valja uliti 53 ml vode, na njegov vrh staviti E.S.E. dozu mljevene kave, zavrnuti poklopac i pričekati dvije minute kako bi 16 bara pare odradilo svoj posao.

Ako već morate sami kuhati kavu u svojem automobilu naš vam je savjet da stanete sa strane na tih nekoliko minuta koliko vam treba za šalicu espressa. Ovakva stvarčica dostupna je na službenoj stranici tvrtke po cijeni od 1.140 kn, a koliko će vam ona kazni i u kojem iznosu osigurati vrlo ćete brzo saznati sami ako se nećete držati našeg savjeta, piše Automotoportal.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije