Početak kraja Opela?

Zaposlenici Opela u Bochumu protive se smanjenju proizvodnje i zatvaranju pogona te zahtijevaju otvaranje prema svjetskom tržištu, no menadžeri ne vide alternativu za opstanka pogona u Bochumu, piše Deutsche Welle.

U subotu na sastanku Vijeće zaposlenika i zaposlenici optužili su Opel i matičnu kompaniju General Motors da snose krivicu za neuspjeh u poslovanju. Smatraju da proizvodnja za europsko tržište koje je oslabljeno nije dovoljna, Opel bi mogao godišnje proizvesti i 150 tisuća automobila više kada bi oni bili i za druga tržišta, smatra Vijeće zaposlenika koje u tome vidi izlaz iz krize. Ako se nešto brzo ne učini oko 2500 zaposlenika moglo bi ostati bez posla, objavljeno je u Business Weeku pozivajući se na izjave Opelovih menadžera.

Vijeće zaposlenika smatra kako bi zatvaranje pogona u Bochumu ugrozilo čitav niz europskih kompanija. “Ako GM zatvori pogon u Bochumu, Opel neće preživjeti”, izjavljuju iz Vijeća te dodaju da General Motors ima novaca i da bi trebalo vidjeti što se događa s novcem za sanaciju. Dodaju kako ne očekuju pomoć od države.

Prema izračunima stručnjaka, General Motors morao bi zatvoriti sedam tvornica kako bi kompenzirao višak kapaciteta na europskom tržištu. Ove godine očekuju se slabiji rezultati prodaje od prošle, zaključuje Deutsche Welle, a prenosi Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije