Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec poklonilo pelene

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u mjesecu siječnju organiziralo je 4 akcije dobrovoljnog darivanja krvi i to u Podturnu, Novom Selu Rok, Sv. Mariji i Hodošanu. U tim je akcijama prikupljeno 128 doza krvi. Sljedeća akcija darivanja krvi biti će tek krajem mjeseca ožujka.

GDCK Čakovec i dalje provodi projekt Bolnica Bezbolnica, te su male bolesnike posjetili klaunovi Krešo i Aneta. Odmah na početku izabrali su svog “pomagača”, a pošto je većina bolesnih bila jasličke dobi, u program su se uključile i studentice više medicine.

Iako je bilo suza, na kraju ih je zamijenio smiješak jer su djeca od klaunova dobila balone u obliku mača, cvjetića, leptirića, psa. Svojim jednostavnim pristupom, klaunovi Krešo i Aneta jako su se svidjeli djeci koja su puna dojmova otišla u svoje sobe. Nažalost, nisu sva djeca mogla prisustvovati njihovom nastupu, te su ih klaunovi posjetili u njihovim bolničkim sobama.

Ovom prigodom Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec poklonilo je Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec pelene za jednokratnu upotrebu.

Osim posjeta Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec, djelatnici GDCK Čakovec posjetili su obitelj Bogar koja vodi Obiteljski dom za djecu u Banfiju. U obitelji je trenutno udomljeno 12 djece školskog uzrasta, koja su tu pronašla svoj novi dom, pun ljubavi i razumijevanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije