Klub laringektomiranih poziva na blagoslov grla i Svetu misu

Prigodom dana Sv. Blaža, Klub laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec poziva sve zainteresirane osobe (a posebno osobe operirane od raka grla,  članove njihovih obitelji te zdravstvene djelatnike) na blagoslov grla i Svetu misu.

U povodu obilježavanja blagdana Sv. Blaža, sveca i mučenika, zaštitnika oboljelih od bolesti grla, Klub laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec poziva sve zainteresirane osobe na Svetu misu i blagoslov  grla.

Sveta misa će se održati u Bolničkoj kapeli u prizemlju nove zgrade Županijske bolnice Čakovec, u petak, 3. veljače 2012. godine u 16,30 sati, a predvodit će je vlč. Milan Lončarić.

Klub laringektomiranih Čakovec  je osnovan u sklopu  Županijske lige protiv raka Čakovec 1998. godine, a okuplja osobe operirane od raka grla, članove njihovih obitelji te zdravstvene djelatnike. Rak grla je u Međimurskoj županiji deveto sijelo raka u muškaraca, 2009. godine je  od tog sjela raka u Međimurju oboljelo 7 muškaraca, a 2010. godine ih je 6 umrlo.

Sastanci kluba laringektomiranih se održavaju svake 1. srijede u mjesecu u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, u vremenu od 10 do 11 sati. Sastanke redovito posjećuje 15-tak laringektomiranih osoba i njihovih partnera. Dobro rehabilitirani članovi kluba i zdravstveni djelatnici  pružaju podršku novopridošlim članovima, kako bi se što prije i lakše vratili u svoju obiteljsku i radnu sredinu te cjelokupnu zajednicu.

Članovi kluba sudjeluju u mnogim aktivnostima Hrvatske zajednice laringektomiranih (međunarodni susreti, stručni simpoziji,  glasovna rehabilitacija), posjećuju druge klubove iz Republike Hrvatske i inozemstva, te sudjeluju u ostalim manifestacijama koje organizira Županijska liga protiv raka Čakovec.

Više informacija o djelovanju Kluba laringektomiranih Čakovec, sve zainteresirane osobe  moći će osobno dobiti od članova kluba  u kapeli Županijske bolnice Čakovec, na blagdan Sv. Blaža prije i nakon Svete mise, 3. veljače 2012. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije