Vincekovo i vina Jakopić u Terbotzu

Brojni prijatelji i poslovni partneri, a osobito članovi Međimurskog Agronomskog Društva i Društva Agronoma Podravine, već desetak godina dižu čašu u čast Sv. Vinka pjesmom i biranim riječima med trsjem u vinogradu obitelji Jakopić.

Velike se nade u rodnost i kvalitetu nove vinogradske godine polažu u zagovor Sv. Vinku, a činilo se to časno, ljudski i kršćanski dostojanstveno i minule subote, 21. siječnja, ceremonijalom koji se godinama u međimurskim bregima i među vinarima vrednuje kao osobita kulturološka minijatura.

Poklonu Sv. Vinku prethodilo je nimalo nevažno “upoznavanje i druženje” s mladim vinima u podrumima vinarije Jakopić. Jedinstveni okusi, mirisi i prvorazredna punina bogatstva berbe 2011. očarala je kušaće, a domaćine Nadu i Branimira ponovno potvrdilo kao umjetnike u stvaranju i odgonetanju vinskih tajni.

Tradicionalnu večer vina, riječi, pjesme i posebno ukusnih zalogaja s šibe i ražnja u izobilju, navrh Železne Gore pri zdencu dvorca Terbotz, oplemenilo je biranje Kraljice Vinograda. Istrenirani nedavnim izborima okupljeni su u treptaj oka i jednoglasno izabrali Anu Horvat, apsolventicu na agronomskom fakultetu iz Podravine.

Dolaskom noći vinska svečanost, začinjena dobrom glazbom i plesom, preselila se u restoranske prostore gdje su se utisci za sjećanje pečatili dugo, dugo u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije