Mursko Središće: “Vrijedni Međimurci prvi će osjetiti blagodati EU-a”

Mursko Središće: “Vrijedni Međimurci prvi će osjetiti blagodati EU-a”

Karamarko predstavio Izborni program HDZ-a u Murskom Središću

Program Hrvatske demokratske zajednice ima detaljno razrađen regionalni razvoj koji će se razvijati i nakon ulaska u EU, pa vjerujem da će vrijedni i radišni Međimurci itekako osjetiti blagodati pogodovanja poduzetnicima kada je riječ o novcu iz EU fondova za gospodarstvo – poručio je koordinator III. izborne jedinice te ministar unutarnjih poslova RH, Tomislav Karamarko okupljenima na tribini u Murskom Središću.

Govoreći o naporima Vlade RH o poticanju ulaganja, istaknuo je kako je samo u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatsku ušlo 100 milijuna eura investicija. One će se, dodao je, znatno i povećati nakon ulaska u EU.

HDZ jedini ima realan i provediv program, dok konkurencija program temelji na našim greškama iz prošlosti. Smatram da smo zaslužili povjerenje građana, istaknuo je Karamarko, naglasivši kakvu Hrvatsku HDZ želi u budućnosti – konkurentnu, socijalno odgovornu, kršćanskih tradicionalnih vrijednosti, s učinikovitijim pravosuđem, te nultom stopom tolerancije na korupciju.

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, Željko Tufekčić, poduzetnicima je detaljno objasnio stimulativne mjere koje ih čekaju već od iduće godine, a HDZ ih jedini, naglasio je, ima snage provesti u praksi. Okupljene iz gospodarstva obradovala je činjenica što se udvostručuje prag za ulazak u sustav PDV-a sa sadašnjih 85.000 na 175.000 kuna godišnje zarade.

Nastojat ćemo što više ulagati u poslovne zone, infrastrukturu, smanjiti kamate na HBOR kredite, aktivirati državnu imovinu, smanjiti rokove plaćanja države prema privatnom sektoru, te intenzivnije raščišćavati stanje blokada u FINI, kazao je Tufekčić. Na tribini je govoreno i o brizi za umirovljenike, natalitetnoj politici, zapošljavanju mladih, mjerama u zdravstvu, te braniteljima.

Okupljenima su se obratili i predsjednik međimurskog HDZ-a, Vladimir Ivković, te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Murskog Središća, Dražen Srpak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije