Pavlic nositelj liste MDS-a na izborima za Hrvatski sabor

Pavlic nositelj liste MDS-a na izborima za Hrvatski sabor

Na svojoj 13. sjednici Vijeće Međimurske demokratske stranke (MDS-a) donijelo je nekoliko važnih odluka vezanih uz predstojeće izbore za Hrvatski sabor 2011. godine, a najvažnije su da na izbore za Hrvatski sabor 2011. godine MDS izlazi samostalno, nositelj liste i prvi na listi bit će predsjednik MDS-a Željko Pavlic, a lista kandidata bit će formirana na temelju usvojenih kriterija sa sjednice te za financiranje kampanje utrošit će se 12.000 kuna. Ta sredstva izdvojit će se iz proračuna MDS-a. Neće se skupljati donacije ni od fizičkih, ni od pravnih osoba. Kampanja će biti skromna i pozitivna.

U obrazloženju su naveli kako je MDS međimurska regionalna stranka i nema rezervne varijante osim zaštite međimurskih interesa.

Ulaskom MDS-a u Hrvatski sabor, Međimurje bi dobilo autentičnog predstavnika, zastupnika čiji se interes ne bi izgubio u interesima neke nacionalne stranke.

MDS bi se u Hrvatskom saboru zalagao za provođenje regionalne i regionalističke politike. Regionalnom politikom zalagao bi se za promicanje interesa Međimurske županije, a osobito za očuvanje statusa županije- regije. Regionalističkom politikom zalagao bi se za decentralizaciju tj. snaženje financijske moći naših općina, gradova i županija.

Zbog toga na ove izbore MDS izlazi samostalno, sa željom da dobijemo podršku pvenstveno međimurskih birača, jer su sve naše aktivnosti, pa i ovaj izborni program, posvećene cilju da svim Međimurkama i Međimurcima osiguramo uvjete za dostojanstven rad i život.

Kandidacijska lista MDS-a na izborima za Hrvatski sabor 2011. godine

Na temelju kriterija koji su usvojeni na 13. sjednici Vijeća MDS-a, formirana je Kandidacijska lista MDS-a na izborima za Hrvatski sabor 2011. godine:

1. Željko Pavlic, Sveta Marija, (1962.),
predsjednik MDS-a,

2. Zlatko Bacinger, Čakovec, (1961.),
predsjednik Vijeća MDS-a,

3. Josip Požgaj, Čakovec, (1953.),
predsjednik Ogranka MDS-a Čakovec,

4. Zlatko Lovrenčić, Palinovec, (1957.),
vijećnik u OV Općine Donji Kraljevec,

5. Sanja Bacinger, Čakovec, (1963.),
potpredsjednica MDS-a,

6. Ivan Pavlic, Palinovec, (1955.),
tajnik MDS-a,

7. Snežana Hižman, Cirkovljan, (1960.),

8. Tamara Kronast, Čakovec,
Predsjednica Odbora MDSa za školstvo,

9. Željko Ciglarić, Nedelišće, (1959.),

10. Barbara Kneklin, Zasadbreg, (1985.),

11. Tanja Zelenbaba, Čakovec, (1963.),

12. Zlatko Novak, Šenkovec, (1960.),
vijećnik u OV Općine Šenkovec.

13. Ksenija Polišanski, Prelog, (1971.)

14. Andreas Lisjak, Sveta Marija, (1973.),
predsjednik OV Općine Sveta Marija.

Kandidacijska lista MDS-a formirana je na temelju nekoliko kriterija, ona je zapravo slika Međimurja, a čine ju Međimurke i Međimurci različitih generacija, profesija i mjesta življenja iz gotovo svih dijelova Međimurja. Lista je i rodno izbalansirana jer 40 % liste čine žene.

MDS će ovu listu predstavljati pod sloganom: Međimurci za Međimurje, Međimurje za Međimurce!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije