HSLS predstavio svoj program pod geslom “Za sve koji misle drugačije”

HSLS predstavio svoj program pod geslom “Za sve koji misle drugačije”

HSLS ne podržava izjave zastupnika Jovanovića, ali smo protiv skidanja imuniteta radi verbalnog delikta jer nas to vraća 20 godina unazad. Praktički, tom odlukom se vraćamo u komunizam – kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na predstavljanju izbornog gospodarskog programa u Čakovcu.


Na naslovnoj fotografiji: Renato Slaviček i Josip Grivec (Lana vodi predstavljanje)

Komentirao je i donošenje zakona o ništetnosti koji, ističe, ništa neće riješiti, jer problem treba rješavati bilateralnim odnosima Hrvatske i Srbije.

Darinko Kosor i Lana Rođak

– Naš je gospodarski program od medija, nezavisnih stručnjaka, poduzetnika i građana ocijenjen kao najbolji, na što smo vrlo ponosni. Usredotočili smo se na glavni problem koji muči sve građane, a to je zapošljavanje. Napravili smo program koji daje nadu da Hrvatska za dvije godine neće biti Grčka.

Na žalost, programi HDZ-a i lijeve koalicije vode nas u grčki scenarij jer jasno govore da se nakon izbora ništa neće mijenjati, a svima će biti bolje. Uvjeren sam da je većina ljudi u Hrvatskoj svjesna da neće biti oporavka bez bitne promjene politike – rekao je Kosor.

Dodao je da izborna lista još nije sastavljena, Međimurje zaslužuje saborskog zastupnika iz HSLS-a, pa ako bude potrebno dijeliti će se mandat između međimurskog i varaždinskog HSLS-a, između Josipa Griveca i Dragutina Kranjčeca.

Predsjednik županijskog HSLS-a Josip Grivec rekao je da je ta stranka u III. izbornoj jedinici uvijek imala dobre izborne rezultate, naročito u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. – Politička scena ne ide na ruku nama strankama centra, no učinit ćemo sve da nas u Sabor prođe što više – istaknuo je.

Iz njegova izlaganja izdvajamo:

Naš Program koji je napravljen na temelju zbilje, jer svi itekako dobro vidimo situaciju u našoj zemlji. Rezovi su na žalost nužni i ne mogu biti bezbolni. Suočenje s ozbiljnošću situacije prvi je korak prema rješenju i temelju bolje, pravednije i bogatije Hrvatske, boljem životu svih nas.

Naše okretanje i promocija srednjeg sloja, promocija malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva garancija je napretka, bržeg izlaženja iz krize i povećanja zaposlenosti. Želimo vratiti dostojanstvo rada i radnika, a zaposleni u tzv. Proračunskoj Hrvatskoj trebaju dijeliti sudbinu realnog sektora, naši vrijedni ljudi, tekstilci, građevinari, metalci, trgovci i drugi iz proizvodnje to zaslužuju.

Skrećemo pozornost na neodrživost bezuvjetnih potpora. Zdrav i radno sposoban čovjek treba odraditi dobivenu potporu u JLS-e ili drugdje. Svjedoci smo u Međimurju da ima skupina koje bez dana radnog staža imaju veći standard od onih koji rade.

Žurna decentralizacija je nužnost i sigurno je jedan od značajnih poluga bržeg kvalitetnijeg i pravednijeg razvoja cijele Hrvatske. Sve službe, sve usluge treba približiti što je više moguće građaninu.

HSLS u ovoj izbornoj jedinici ima vrijedne i kvalitetne ljude, ljude dokazane u rješavanju bitnih problema, ljude koji žive sa svojim građanima, višestruko biranjem provjerene, pa i one koji su dobili povjerenje građana po pet puta.

HSLS Međimurja imao je priliku i čast voditi ovu županiju dva mandata i naš Branko Levačić pokazao se izvrsnim županom te je postavio i ostavio visoke demokratske standarde.

Mi svoje osobne i stranačke interese uvijek stavljamo u drugi, 10., 15. plan. To je naša vrlina i snaga i uvjeren sam da će to građani prepoznati.

Naša kampanja će biti skromna primjerena trenutku, a rasipanje u kampanji znači i rasipanje na vlasti. Na kraju su “pali” i stihovi:

Obojimo Hrvatsku u žuto
Budimo drukčiji od svih
Hrvatska treba novi put
Hrvatskoj treba novi štih.

Osim programa buran pljesak nazočnih izazvao je izvrstan nastup dua Bemian (Ana i Miroslav Betlehem) koji su svojim prekrasnim glasovima oduševili otpjevavši nekoliko međimurskih pjesama, ali i vlastitih i to protestnih, na žalost vrlo, vrlo aktualnih.

Fantastični duo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije