Nikola Pokrivač zabio Varaždinu u golijadi zagrebačkog Dinama

Nikola Pokrivač zabio Varaždinu u golijadi zagrebačkog Dinama

Dinamo – Varaždin 7:0!

Prvi put nakon 13 mjeseci Bad Blue Boysi pojavili su se u Maksimiru, na svojoj sjevernoj tribini. Donijeli su samo tri transparenta – Mamiću odlazi, Dinamo svetinja i Kompromisa nema. Navijačka retorika bila im je uobičajena, poruke su slali Zdravku Mamiću, pjevali da nema života bez Dinama. I nakon 13 mjeseci zapaljene su prve baklje, pukle prve petarde. Doduše, većina baklji nije bačena s tribine, samo su rijetke završile na plavoj umjetnoj travi.

Dojmljiva igra Kovačića

Moramo priznati da nam to baš i nije falilo u ovih malo više od godinu dana. No, u početnim minutama baš i nisu bili neka inspiracija mješovitom sastavu Dinama. Jurčić je, naime, odlučio odmoriti dobar dio igrača. Nešto veći motiv mogao je imati Mateo Kovačić, koji je od 55. minute ponio kapetansku traku. Ovog 17-godišnjeg igrača plavih došli su gledati skauti Manchester United i Arsenala. Pa je dečko odigrao dojmljivu utakmicu, a plavi su pak napunili mrežu Varaždina.

Nikola Pokrivač načeo bivši klub

Plavi su nakon malo početne nesigurnosti uspjeli povesti nakon 17 minuta igre, loptu su prebacivali Beqirj, pa Krstanović škaricama da bi došla do Pokrivača koji je zabio svom nekadašnjem klubu. Nikoli je ovaj pogodak prvi od kad se vratio iz austrijskog Red Bull Salzburga. Odigrao je dojmljivo i samouvjereno protiv Real Madrida zamijenivši u 63. minuti Matea Kovačića.

Morales odmah strijelac

Gotovo u istoj minuti plavi su mogli riješiti utakkmicu no Beqiraj je pogodio prečku. Dvojbe je još u prvom poluvremenu otklonio Luis Ibanez iz slobodnog udarca, sa oko 30 metara probio je i živi zid i vratara Krkleca koji je i na zadnjem gostovanju u Maksimiru bio tragičar. U nastavku je sve bilo isto, Dinamo je napadao, Varaždin bio nemoćan. Uslijedila je krasna akcija Kovačića koji je potkopao loptu, prebacio obranu gostiju a Beqiraj raspalio iz voleja i pogodio. Pa je opet Kovačić briljantim pasom izbacio Krstanovića koji je išao sam prema Krklecu, Barišić ga je srušio i dobio crveni karton. Prvi put ove sezone zaigrao je i Morales. Nakon bolesti i povratka iz Čilea odmah je postigao i pogodak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije