Gimnastika: Prvenstvo Hrvatske u Atonu pred premalo gledatelja

Gimnastika: Prvenstvo Hrvatske u Atonu pred premalo gledatelja

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton održano je 20. višebojsko prvenstvo Hrvatske u gimnastici i Prvo otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Uz gimnastičare iz više zemalja najviše nas je zanimalo kakve će rezultate ostvariti međimurski predstavnici Filip Ude i Tijana Tkalčec.

Filip je u višeboju ostvario vrlo dobar rezultat 88.600 i ako to uspije ponoviti u Tokiju na Svjetskom prvenstvu bilo bi odlično. Rezultati po spravama bili su tlo 15.300, konj 13.650, karike 14.350, preskok 15.950, ruče 14.250 i preča 15.100. Ovim rezultatom je u ukupnom poretku višebojskog međunarodnog natjecanja ostavio za gotovo četiri boda Čeha Martina Konecnya. Gledajući samo po spravama Ude je najbolji bio na tlu, karikama i preči, drugi na ručama i četvrti na konju. U višebojskom Prvenstvu Hrvatske najbolji je bio na tlu, karikama, ručama i preči te drugi na konju. Naravno, u ukupnoj konkurenciji je najbolji u višeboju.

Tijana Tkalčec je u državnom prvenstvu bila najbolja u preskoku (13.950), druga na tlu (11.500), treća na dvovisinskim ručama (10.000) i peta na gredi (10.150). U ukupnom višebojskom državnom prvenstvu zauzela je treće mjesto rezultatom 45.600.

Filip Ude

Tijana Tkalčec

Priznanja Zvonimiru Pavlicu i Stevi Tkalčecu

Župan Međimurske županije Ivica Perhoč je na otvaranju natjecanja predao županijska priznanja Zvonimiru Pavlicu i Stevi Tkalčecu za izuzetan doprinos sportu. Bez njihovog osobnog zalaganja sigurno ne bismo imali u Međimurju speedway stadion Millenium u Donjem Kraljevcu i Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću.

Zamjenik župana Matija Posavec predsjedniku “Macana” uručio ček na 50 tisuća kuna

Nakon završetka natjecanja zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec predsjedniku Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” uručio je simbolični ček na iznos od 50.000,00 kuna.

Riječ je o donacijskim sredstvima Međimurske banke iz Čakovca, koja je podržala rad kluba na prijedlog Županije. Naime, Međimurska županija početkom godine na adrese velikih tvrtki koje posluju na području Međimurja poslala je listu Udruga, kluba, projekata i manifestacija za koje smatra da su u interesu razvoja i promocije županije.

Među nekoliko projekata banka je odabrala i gimnastički klub. Ukupno, na prijedlog Međimurske županije Međimurska banka u 2011. godini donirala je pola milijuna kuna.

Međimurke i Međimurci gdje ste? Je li sramota preteška riječ?

U dvorani Aton u Nedelišću skupilo se nekih dvjestotinjak gledatelja. Navijat ćemo uskoro za Filipa i Tijanu u Tokiju na Svjetskom prvenstvu da se uspiju probiti na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Filip nam je u Pekingu priredio neviđeno slavlje srebrom u vježbi na konju s hvataljkama. Ovo je bila generalna proba da se vidi koliko Filip i Tijana mogu, a ujedno je i dana mogućnost da im se podrškom s tribina pruži što veća podrška. Što suFilip i Tijana dobili kao zahvalu? Prazan Aton.

U gledalištu je bilo možda (i jako nategnuto) dvjestotinjak ljudi. Kasnije je došlo još nešto publike, no sve zajedno premalo.

Filip velikim i zlatnim slovima ispisuje međimursku sportsku povijest, gimnastička natjecanja kod nas možete prebrojiti na prste jedne ruke i ako vam nedostaje koji prst.

Vjerojatno je bio problem u cijeni ulaznice – nula kuna.

Sve rezultate možete pogledati klikom ovdje (.zip datoteka s rezultatima).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije