stigli i gosti s malog lošinja

FOTO U Srednjoj školi Prelog obilježen Međunarodni dan kuhara

Tijekom dvodnevnog druženja vrhunskih kuhara i ugostitelja uživalo se u odabiru namirnica, pripremanju obroka, a sve je bilo prožeto prijateljstvom, timskim radom u kuhinji i kreativnošću

Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja
kuharskih saveza obilježavaju Međunarodni dan kuhara kojim uz
promicanje svoje struke nastoje istaknuti ulogu hrane i njene
pravilne pripreme kao glavnog uloga u naše zdravlje.

Stoga je izuzetno važno osvijestiti odrasle, odgovorne za djecu,
da smo mi ti koji na njih prenosimo pristup i odnos prema hrani,
prema uzimanju obroka, u čemu oni instinktivno osjete našu
zainteresiranost te proporcionalno tome i shvaćaju važnost istoga
što im pokušavamo prenijeti.

Uoči Međunarodnog dana kuhara, 19. listopada u Srednju školu
Prelog stigli su gosti – partneri s Malog Lošinja – predstavnici
Jadranka hotela, Dragomir Brkić, Daniel
Skokić
te Davor Fornažar. Strukovni
učitelji ugostili su ih u kabinetu pripremivši radionicu
tradicionalnih međimurskih jela i slastica.

>> Međunarodni dan kuhara u Srednjoj školi Prelog

U petak, 20. listopada, u školskoj dvorani organizirali su
edukativna predavanja s naglaskom na važnost zdrave prehrane.
Nakon pozdravnih riječi domaćina, ravnatelja Tomislava
Gregura
, dr.
UvodićĐurić nastojala je
pojasniti je li hrana (i) lijek, a o važnosti pravilnih
prehrambenih navika u adolescentnoj dobi govorio je nutricionist
Davor Hostić. Izlaganja je zaključila fitness
instruktorica Martina Maltar uz predstavljanje
moći tjelesne aktivnosti.

U drugom dijelu susreta slijedila je radionica koju su vodili
uvaženi lošinjski kuhari, a zatim i degustacija pripremljenih
jela i slastica. Obilježavanje Međunarodnog dana kuhara u našoj
su školi svojim prisustvom uveličali cijenjeni uzvanici:
zamjenica župana Međimurske županije Sandra
Herman
, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir
Kolarek
, voditelj ureda Turističke zajednice
Međimurske županije Rudi Grula, predsjednik
Kulturnog vijeća grada Preloga Željko Sokač,
zamjenik predsjednika Turističke zajednice grada Preloga
Josip Gradečak te profesorica engleskog i
hrvatskog jezika Jelena Škoda koja je prisutnima
pojasnila vrijednost koju Srednja škola Prelog dobiva kao jedna
od osam škola dobitnica Povelje mobilnosti.

Tijekom dvodnevnog druženja vrhunskih kuhara i ugostitelja bilo
je vidljivo uživanje u odabiru namirnica, pripremanju obroka, a
sve je bilo prožeto prijateljstvom, timskim radom u kuhinji i
kreativnošću.

– Vjerujemo da će ovakvih edukativnih radionica biti sve više jer
Srednja škola Prelog prepoznata je izvan Međimurja i proširuje
krug svojih partnera u ugostiteljskim objektima na prostoru RH –
kažu u školi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije