likovno-literarni natječaj

Prvo i treće mjesto za učenike OŠ T. Goričanca Mala Subotica na ‘Maloj ilirskoj školi Ivan Krizmanić’

Prvo mjesto pripalo je Juliji Juras, a treće mjesto je osvojio David Horvat. Mentorica učenicima je njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec

U Domu kulture u Mariji Bistrici je u subotu, 13. listopada održana završnica 2. likovno-literarnog natječaja za učenike osnovnih škola “Mala ilirska škola Ivan Krizmanić”.

“Malu ilirsku školu Ivan Krizmanić” organizirala je Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica u spomen na bistričkog župnika, prevoditelja i književnika Ivana Krizmanića, koji je u Mariji Bistrici u 19. stoljeću okupljao začetnike hrvatskog narodnog preporoda. Škola je počela objavom likovno-literarnog natječaja na temu “Zagonetka”.

Učenici su na likovni natječaj slali radove s poticajnim motivom Optička iluzija – prisiljena ili prinudna perspektiva u fotografiji, dok je tema literarnog natječaja bila – Grafička poezija ili Zagonetke u stihu. Na natječaj je pristiglo ukupno 169 radova 147 učenika (82 literarna i 87 likovnih) iz 21 škole iz cijele Hrvatske, a ukupno je dodijeljeno 12 nagrada.

Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova od 1. do 4. razreda pripalo je Juliji Juras, učenici 3.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Julija je napisala zagonetku u stihu čija je odgonetka – sova. U istoj toj kategoriji treće mjesto je osvojio učenik David Horvat koji također polazi 3.a razred. David je napisao pjesmu Bor – u obliku bora. Mentorica učenicima je njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Za sudionike “Male ilirske škole Ivan Krizmanić” organiziran je i izlet po Krapinsko-zagorskoj županiji. Posjetili su “Park znanosti” u Oroslavju, “Park Rudolfa Perešina” u Gornjoj Stubici kao i Muzej seljačkih buna. Učenici i njihovi mentori zabavili su se i proveli lijepo popodne u međusobnom druženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije