MURSKO SREDIŠĆE Ministar Tolušić donio 9,2 milijuna kuna za novi vrtić

Hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je u sklopu svog današnjeg boravka u Međimurju, pohodio i Grad Mursko Središće i sudjelovao na predstavljanju projekta izgradnje novog dječjeg vrtića za koje je novce grad dobio iz mjera 7.4.1.- Ulaganje u pokretanje i poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo.

Domaćin sureta središćanski gradonačelnik Dražen Srpak je rekao kako je grad dobio iz EU fondova 19 milijuna kuna, od čega za novi vrtić 9.200.000 kuna.

– Mi u Gradskoj upravi kao i mnogi drugi puno radimo na tome da izgradnja započne što prije. Novi vrtić bit će vrlo moderan na prostoru od 1.500 kvadratnih metara. Kada vrtić bude gotov i obavi se preseljenje u njegove prostore će preseliti i Gradska uprava – kazao je Srpak.

Zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Horvat, rekao je kako Mursko Središće zaslužuje da bude moderan europski grad, te dodao kako je Tolušić danas u Međimurje donio 10 projekata.

Ministar Tolušić je naglasio kako je dobro što Mursko Središće za gradonačelnika ima Dražena Srpaka, kojemu nije teško svako malo pa doći u ministarstva. Najavio je nove zajmove za poljoprivrednike koji će uistinu biti vrlo povoljni.

Zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak zahvalio je ministru na projektu zbrinjavanja zapuštenih i ne zbrinutih domaćih životinja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije