FOTO Dan Palovca obilježen kroz sportske igre

U subotu je na terenu NK Dinamo u Palovcu proslavljen Dan Palovca. Selo Palovec prvi se puta spominje u vezi s nastankom Preloga jer je grof Lankret dobio 9. prosinca 1264. godine imanje Palovec kao zamjenu za dio imanja Subotica, koje je dao novopridošlim doseljenicima. Ova je zamjena napravljena po nalogu kralja Bele IV., a proveli su ga 9. prosinca 1264. Godine. Tako su Palovčani proslavili 753. obljetnicu postojanja Palovca.

Sportske igre organizirali su NK Dinamo i Mjesni odbor Palovca. U igrama su sudjelovale mjesne udruge i to NK Dinamo, Udruga žena ‘Palovčanke’, DVD Palovec, SRD ‘Linjak’ , Udruga umirovljenika – podružnica Palovec i Šahovski klub Dinamo.

Udruge su se natjecale u pikadu, bacanju kolutova, gađanju zračnom puškom, visećoj kuglani, bacanju loptice u koš i gađanju čunjeva. Natjecanje je bilo podijeljeno u 3 kategorije – muškarci, žene i djeca.

U ukupnom plasmanu muškarci i žene osvojili su pehare, a u kategoriji djece podijeljene su medalje za prva tri mjesta, dok sva ostala djeca sudionici dobivaju brončane medalje. Nogometaši su bili podijeljeni u 4 ekipe i to Čena i prijatelji, Kraljevska ulica, Donji kraj i Melinska vulica, najbolja je bila Kraljevska ulica, ispred Melinske i ekipe Čena i prijatelji.

U ukupnom plasmanu muškaraca 1. mjesto osvojila je Udruga umirovljenika, 2. mjesto je pripalo ekipi DVD Palovec, a 3. mjesto SRD “Linjak” Palovec. U ženskoj konkurenciji 1. mjesto osvojile su ‘Palovčanke 1’, drugo mjesto osvojile su ‘Palovčanke 2’, a 3. mjesto osvojile su ‘Šahovske dame’.

Kod natjecanja za djecu 1. mjesto osvajila je Vatrogasna mladež, 2. mjesto pripalo je ‘Šahovskim lovcima’, a 3. mjesto osvojilo je SRD “Linjak”.

Pehare i medalje podijelili su Danica Glad i Valentino Škvorc, novi načelnik Općine Mala Subotica. Po prekrasnom vremenu, ljudi su se lijepo družili i uživali u lijepo provedenom subotnjem popodnevu. Odličan gulaš za sve prisutne spremili su Nino Vugrinec i Boris Kocijan.

Nakon proglašenja rezultata natjecanja druženje je bilo začinjeno živom glazbom. Svirali su ‘Trio Argentina’, sve vrsni glazbenici – Josip Merkač, Davor Hatlak i Mihael Horvat, a druženje se nastavilo do duboko u noć.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije