VIDEO I FOTO Maškare zavladale Kotoribom

Fašenk u Kotoribi ove se godine održao u nedjelju, 26. veljače. Organizciju manifestacije i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj su bili predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bila je u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) odakle je poslije 14 sati krenula prema centru.

>>> FOTOGALERIJA: Kotoripski fašenk 2017. 1. dio

>>> FOTOGALERIJA: Kotoripski fašenk 2017. 2. dio

>>> FOTOGALERIJA: Kotoripski fašenk 2017. 3. dio

Na pozornici (kod PZ Čakovec) održan je program u kojem su se predstavile maske, čitao se popularni Kotoripski vrabec te se obavila primopredaja ključeva i suđenje fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava krenula je prema Društvenom domu u Donjem kraju gdje sve maske čekala večera i izbor najljepših maski.

Nagradu za najbolju masku, druge godine zaredom, s vrlo maštovitim kostimima osvojio je MNK ‘Klub 75’ Kotoriba, drugo mjesto osvojilo je Društvo žena Kotoriba, a trećeplasirana maska bila je ona KUD-a Kotoriba.

Za dobar štimung i feštu bio je zadužen glazbeni sastav Pisofkejk, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu bili pozvani i ostali mještani. Općina je financijski popratila manifestaciju na način da je osigurala kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani dobili su večeru i piće u Društvenom domu.



Dječji fašenk održan u subotu

Nastavljajući tradiciju, Društvo Naša djeca Kotoriba je ove godine svoje mališane pod maskama okupio dan ranije, 25. veljače. Toga dana je povorka maskiranih mališana u 15 sati krenula ispred mjesne Knjižnice i čitaonice u pravcu društvenog doma u Donjem kraju.

Tamo je uslijedio ples pod maskama, a svaka maska je dobila sok i slatke krafne, dok su prigodne nagrade dobile najmaštovitije maske.

>>> FOTOGALERIJA: Dječji fašenk u Kotoribi 2017.

>>> FOTOGALERIJA: Kotoripski fašenk 2017. 1. dio

>>> FOTOGALERIJA: Kotoripski fašenk 2017. 2. dio

>>> FOTOGALERIJA: Kotoripski fašenk 2017. 3. dio

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije