FOTO ‘Gorički svati’ predvodili fašničku povorku u Goričanu

U nedjelju, 26. veljače 2017. godine načelnik Općine Goričan Mario Moharić predao je ključeve Općine maškarama te je time započela njihova vladavina.

Uoči preuzimanja ključeva, vesela maškarana povorka na čelu s ‘Goričkim svatima’ KUD-a Goričan i Puhačkim orkestrom Goričan prošetala je mjestom. Više od 100 maškara predstavilo se mještanima, zavladala je opuštena i razigrana atmosfera obojena različitim veselim bojama, dok je posebnu notu maškaranom događaju dala borba za najmasku.

Naime, Općina Goričan ove je godine, uz besplatne svježe krafne, kuhano vino i čaj, osigurala i novčane nagrade za najbolje maske, pa je tako skupina ‘Alisa u zemlji čudesa’ osvojila prvu nagradu u iznosu od 1.500 kn, maškarana skupina ‘DVD-RANA’ iznos od 1.000 kn, a ‘Leopardi s Ljukača’ iznos od 500 kn. Svaka prijavljena maskirana grupa dobila je utješne nagrade koje su donirale udruge s područja Općine.

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, publici, udrugama, dječjem vrtiću i svim ljudima koji su pomogli oko organizacije ovog događaja i uveličali ovu već tradicionalnu manifestaciju u Goričanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije