Križni put u zajedništvu četiriju župa

Križni put kojim vjernici prolaze pjevaju i mole kraj kapelica i pilova, u nekim je međimurskim mjestima već dugogodišnja tradicija. Upravo takav Križni put po prvi će se puta održati na relaciji Čakovec, Pribislavec, Štefanec, Ivanovec i čakovečki Jug. Riječ je o križnom putu u organizaciji župe svetog Nikole biskupa iz Čakovca i tri susjedne župe, one blaženog Alojzija Stepinca u Ivanovcu, župe svetog Florijana iz Pribislavca i župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu.

-Tim putem, kazao je fra Željko Železnjak, župnik čakovečke župe svetog Nikole biskupa, želi se razmišljati prije svega o Isusovom Križnom putu, ali isto tako i o križnom putu svakoga od nas. Htjeli bi također, da ovo bude jedno lijepo zajedništvo triju župa koje će vjernici potvrditi svojom molitvom i pjesmom.

Križni put počinje sutra (subota, 5. ožujka) u 9 sati ispred čakovečke crkve sv. Nikole i nastavlja se prema tri postaje u Pribislavcu, zatim prema dvije postaje u Štefancu, tri u Ivanovcu, te 4 na čakovečkom Jugu,dok će 15., postaja uskrsnuća biti u crkvi sv. Antuna, gdje će svi vjernici primiti završni blagoslov pred Presvetim.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije