Ksenija Vrbanić, sretna što se i njena kći Gala uključuje u modni biznis

Dajenku domaće modne scene, kreatoricu Kseniju Vrbanić nije potrebno predstavljati. Studio za dizajn odjeće osnovala je 1986. godine u rodnom Čakovcu stvorivši vlastitu modnu marku, XD, Xenia design.


U svijetu mode bila je pobornica inovativnih ideja, a jedinstvena je po tome što je njezina odjeća i u industrijskoj proizvodnji, u kojoj se ne fokusira na količinu, zadržala jednaku razinu kvalitete kao i kad je riječ o autorskim kolekcijama manjih serija. Nit vodilja bila je proizvoditi ekskluzivnu modnu marku višeg cjenovnog razreda, jedinstvenog dizajna i nekonvencionalne konstrukcije koja pomiče formu u novu dimenziju.

Ljubav prema dizajnu prenijela je i na kći Galu, studenticu arhitekture koja se na posljednjem Modnom ormaru predstavila prvom kolekcijom odjeće, a potpisuje i interijer prodajnog prostora XD-a u središtu Zagreba.

FOTO: XENIA DESIGN

“Živimo kroz moj posao jer imam privilegiju raditi ono što volim. Moj imperativ je raditi ono što te čini sretnom i zadovoljnom. Gala se rodila kad sam već bila afirmirani dizajner i živjela takav život. Dobar dizajn je uključen u sve segmente obiteljskog života jer sve drugo bi bilo nepodnošljivo”, otkrila je Ksenija te dodala kako je Gala odmalena prolazila kroz sve aspekte života jednog dizajnera, od ljepote i drame stvaranja kolekcije, adrenalina modnih revija, čestih putovanja, uspona i padova.

FOTO: XENIA DESIGN

“Naučila je kako neuspjeh pretvoriti u uspjeh. Svjesna sam da je imala drukčije djetinjstvo od druge djece. Naš obiteljski život bio je sve samo ne klasičan. Primjerice, desert na početku, a ne na kraju ručka. Njezin svijet je bio lego svijet. Lutke nikada nisu našle neko mjesto u igri. Samo lego kocke, slikanje i crtanje”, kazala je, a s njom se složila i Gala.


FOTO: XENIA DESIGN

“Cijelo djetinjstvo živjeli smo u stanu ispod kojeg je bio smješten dizajnerski studio “, ispričala je Gala koja nastavlja majčinim stopama i čini je ponosnom.

“Na neki način moglo se očekivati da se nađe u nekom dijelu tog modnog biznisa. XD se probio na međunarodnu modnu scenu, bilježi veliki rast na svim tržištima, tako da je jako bitno da imam nasljednicu koja će se razvijati u skladu s rastom poslovanja”, priznaje Ksenija i dodaje kako na kćer nikad nije radila pritisak oko životnog odabira, jedino je zahtijevala radne navike i dobre ocjene.


FOTO: XENIA DESIGN

“Jedno vrijeme željela sam se baviti kemijom, ali kako je vrijeme prolazilo, očekivano, moji su se interesi usmjerili k umjetnosti i dizajnu kojima sam oduvijek okružena. Osim toga, mama i ja smo s godinama sve sličnije, i kad je o poslu riječ, ali i kad govorimo o nekim životnim stajalištima. Naravno, ima i razlika. Meni treba dulje da razvijem koncept i procijenim je li nešto što radim dobro, ali to vjerojatno dolazi s iskustvom”, iskrena je Gala.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije