Teretana – mjesto sreće, tuge, superljudi i izgubljenih kilograma

Znate onaj osjećaj prije prvog dana škole ili novog posla? Ono kad znate otprilike kaj vas čeka, ali opet ste malo nesigurni zbog nove okoline, novih profesora, novih šefova. Ja sam obično takve stresne dane proživljavala tak da sam se fokusirala na to kaj obući taj dan, ali ovaj put mi nije pomoglo jer Andriju uopće nije briga kaj imaš obućeno.

Andrija je trener pod čijim sam budnim okom vježbala prošli tjedan u Fitness centru Kinezis. Moram priznati da su moji osjećaji malo pomješani kad se radi o Andriji. Zašto? Zato jer je Andrija super simpatičan i super objašnjava svaki korak vježbanja – SREĆA, istovremeno, Andrija je neumoljiv i tjera te da radiš milijardu podvrsta čučnjeva – TUGA. Nakon toga, Andrija ti da pauzu da se odmoriš – SREĆA, onda te stavi na traku i orbitrek – TUGA. Na kraju svega skužiš da si odradila trening od sat i pol, oznojila dušu iz sebe i napravila puno više nego si planirala – SREĆA NAJVEĆA!

Plan treninga

Znate ono kak doktori ne vole kad im dođete jer vas boli grlo, ali im velite da ste na internetu googlali svoje simptome i da hoćete uputnicu za ultrazvuk mozga jer možda imate rak linfnih čvorova? (Mislim, možda vi to niste nikad radili, ali ja eto jesam, pozdravljam svoju doktoricu ovom prilikom i zahvaljujem joj da me još nije poslala k vragu). E , pa tak isto, vjerujem, da ni treneri ne vole kad im dođete i velite nešto u stilu: znam ja da ti znaš svoj posao, ali ja sam na netu pročitala da bi ja trebala vježbati ovak, a Cosmo veli da trebam raditi još i ovo i jesti ono. Probala sam ja i tu foru s Andrijom, ali ne da se on.

Naime, nakon proučavanja teretana u Varaždinu po jednoj jedinoj kategoriji – koja je najjeftinija, došla sam u Kinezis (opet, platila sam članarinu, tak da ne pišem ovo jer moram pisati dobru reklamu) i predložila kompletni program koji bi ja (prema savjetima interneta i razno raznih blogera) htjela da oni odrade s menom. Odgovor koji sam dobila je vrlo jednostavan – mala, nema šanse! Nakon vrlo jasnog objašnjenja zakaj ovo kaj sam ja predložila nema nikakvog smisla, dobila sam novi plan vježbanja i savjete za prehranu koji ustvari, sad kad pogledam, imaju puno više smisla od onoga kaj sam ja ‘pročitala na internetu’.

Treninzi u teretani su dogovoreni tri puta tjedno, a još tri dana sama odrađujem kondicijske vježbe (bicikliranje, nastavak onih sto u tjedan dana, rolanje, planinarenje…) i jedan dan se odmaram. Ako je početna trema i postojala, nestala je u prvih pola sata prvog treninga. Ne znam za vas, ali meni ko jednoj apsolutno neprofesionalnoj vježbačici je bitno da kad dođem u teretanu nemam osjećaj ko da me se osuđuje jer sam tu, a ne izgledam savršeno ili ne mogu dići 50 kila na benču.

U Kinezisu sam vidjela i cure i dečke koji su u savršenoj formi koju održavaju, ali i apsolutne početnike ko ja koji se muče s početničkim stvarima i rade na sebi. I to je ok. Jer treba se početi. A mi smo počeli. Atmosfera i muzika u teretani su super, a ako vježbate navečer kao ja, vrijeme na traci muke i smrti vam brže prolazi jer gledate CSI na TV-u, a CSI je uvijek napet.

Supermoći trenera

Osim kondicijskog dijela, Andrija me svaki puta iznenađuje s novim vježbama u dvorani. Ima tu svega, od čučnjeva, trbušnjaka, raznih dizanja, naskoka, poskoka i doskoka, ukratno, dosadno nije nikad. Naučila sam i neke nove stvari, a to je recimo da ako imate trening ujutro, nemojte doći na prazni želudac (iako vam ‘Cosmo’ i ‘Lijepa i fit’ to preporučuju). Jesam spomenula da je Andrija neumoljiv? E pa to funkcionira na obje strane.

Primjer broj 1 – Ja: Andrija, ali bole me noge, ne znam dal to mogu (uz facu najveće patnice modernog doba); Andrija: Dobro, dobro, samo ti radi, budu te manje bolele kad ih razgibaš opet. Ili recimo primjer broj 2 – Ja: Andrija, pa daj ti meni jači trening, mogu ja to, nema veze kaj zadnjih 15 sati nisam ništ jela, mogu ja tooo!; Andrija: Samo ti trči tu na traci, dosta ti je to teško za sad, kaj budemo s tobom ako ti padne tlak? Jedi drugi put!

Ukratko, nema šanse da mi iskustvo u Kinezisu ne bude dobro, jer njihovi treneri očito imaju neke supermoći (neki bi to nazvali iskustvo i znanje možda, ali ovaj bolje zvuči), pa znaju kad lažeš da si jela, a nisi jela ili da ne možeš, a ustvari možeš još barem dvije serije. Rezultat ovog tjedna je minus kila i pol. Ako vam se to čini puno, super! Jer to i je puno. Ako vam se to čini malo, uzmite u obzir da sam 2 dana provela na putu i pretežno sjedeći u autu i jedući ono kaj sam mogla kupiti na benzinskoj diljem EU.

Taman kad sam mislila da sam sad na konju, jer je ova ‘trema prvog dana’ prošla, Andrija me obavjestio da odlazi na godišnji pa od danas radim treninge s novim trenerom. Ponedjeljak, novi tjedan, novi trening, novi trener. Ne može ti dosaditi ni da hoćeš. Još par sati do treninga, napetost je opet tu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije