Woman Art: Booty workout

Stražnjica, stražnjica, stražnjica i opet stražnjica! Žene me o stražnjici toliko nisu pitale cijeli moj radni vijek, koliko su zadnju godinu dana.

Oke, znam, sada je “in” i “cool” lijepa, velika, prćasta i zategnuta stražnjica, ali to ne znači da morate gaziti sve pred sobom da bi stigli do cilja. Dobri rezultati dolaze polako, i preko noći se ne dolazi do cilja – to su moje dvije rečenice za kritičnu skupinu vježbača. Kritična skupina vježbača je ona skupina koja misli da ak ode pet puta na trening ima –new body, a ak ode deset puta ima –sexy new body with big booty&six pack!!! e to je ta skupina vježbača, ak se oni uopće mogu nazvati vježbačima, jer znamo da status “vježbač” dobivamo onda kada imamo višemjesečno pa i višegodišnje iskustvo u tjelovježbi i rekreaciji.

Što zapravo želim reći, e pa dragi moji, želim reći da za čvrstu i zategnutu stražnjicu nije dovoljno uzeti tri puta tjedno po deset čučnjeva i pritom misliti da će rezultati doći kroz par treninga, pa onda razočarani time što se ništa ne događa, prerano odustajete! Ne, nemojte si to raditi. Vježbanje je puno više od sexy stražnjice, puno više od samog izgleda, iako si nećemo lagati da nam je on važan i da mi žene želimo izgledati lijepo.

Da bi naši gluteusi radili onako kako treba moramo uzeti u obzir niz vježbi koje amateri preskaču, a važne su za izgradnju stražnjice. Svjesno gađajući mišiće stražnjice, odnosno zdjelice ćete kroz nekoliko mjeseci postići zavidne rezultate, ali nećete stići do željenog cilja, za to se treba ipak ekstra potruditi i dati si malo više vremena. Upravo ta činjenica buduće vježbače baca u depresiju pa sasvim logički odustanu u samom startu.

Lijepo tijelo se gradi s puno ljubavi, znoja i odricanja, ali vrijeme je to koje nakon nekog vremena daje izvanredne rezultate. Sve što dođe preko noći, to i preko noći ode. Vi to ne želite? e pa, primite se posla i vježbajte. Radite i budite uporni jer samo uporni uspijevaju.

Ovoga tjedna sam za vas pripremila set od četiri vježbi za stražnjicu, svaku vježbu radite u 20 ponavljanja. Kada napravite jedan krug tada ponovite sve vježbe jednu za drugom još dva puta. Iz dana u dan povećavajte broj ponavljanja i serije.

Sretno, vaša trenerica Ivana!


Zanoženje cijelom dužinom noge, prvo napravite jednu pa tek onda drugu nogu.


Iskorak u prostoru radite tako da se krećete iz stražnjeg u prednji. Nakon što napravite dvadeset ponavljanja na jednu nogu, krenite na drugu.


Čučanj/titraj/skok radite tako da se spustite najprije u paralelni čučanj i 3x napravite titraj pa iz zadnjeg titraja u skok iz kojeg se spuštate natrag u početni položaj, a to je čučanj.


Stanite u široki raskorak i napravite lateralni čučanj i titrajte 20 malih kikeva pa ponovite na drugu stranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije