Woman Art: Kako se motivirati i pokrenuti

Znam, rintate po cijele dane i onda bi još kasno na večer kada vam ostane vremena jedino za sapunicu trebali odvježbati! Malo morgen (rekla bi moja baka). Znam ja vas, isti smo, i meni je ljepše kad se na večer bacim u ležeći položaj i gledam ludog Sheldona, ali ja sam svoju rundu odradila pa si to mogu priuštiti. Priznajem, lako je meni govoriti kada je vježbanje zapravo moj posao pa tako mogu vježbati kad god to poželim. Mogu se sad odmah baciti na pod i odraditi rundu trbušnjaka, ili pak mogu napisati članak do kraja i odraditi rundu trbušnjaka, što se neće dogoditi jer moram skuhati ručak i ići na posao. E da, i ja sam stalno u strci i JA baš kao i VI nemam vremena na bacanje, ali uvijek nekako nađem vremena za trening.

Ja sam trener koji ne vježba sa svojim vježbačima, već samo dajem upute i ispravljam sve koji se nalaze u dvorani, a griješe. Dakle, propalo mi je to da ću na poslu odraditi trening! Vi koji me pratite dobro znate da mi je izrazito važno da se svaka vježba napravi bez greške i da je točna, a upravo zato ja svoje vrijeme na treningu dajem vježbačima, a ne sebi. Sebi radim trening kada imam pauzu ili doma prije posla, ili nakon posla. Tako da niti ja nemam “vremena” za trening, s obzirom na to da radim po cijele dane, a opet odradim trening svaki dan. Dakle, sve je u dobroj organiziranosti i prioritetima.

Pa kako se onda motivirati?

Za početak, važno je da imate želju, dakle, ako čitate ovaj članak, a niste vježbač, vi ste zapravo osoba koja je blizu da postane ozbiljan vježbač. Nađite podršku sa strane, nekog do koga vam je stalo i neka to bude osoba koja je stalno u vašoj blizini. Moj je savjet da se nagradite kada krenete vježbati, s vremena na vrijeme si priuštite nove krpice (za trening naravno, ne mislim na minjake dopičnjake), možda nove tenisice, bočica za vodu ili pak novi sportski grudnjak. Napravite listu želja, što želite napraviti i što postići treningom, napravite listu zdravih navika i namirnica pa krenite malim koracima prema vrhu. Ništa nemojte raditi na brzinu, nikako se ne bi smjeli zaletjeti i krenuti prežestoko, već malo po malo. Prvi mjesec vježbajte dva puta tjedno po sat vremena, sljedeći mjesec ili čak nakon dva mjeseca ubacite još jedan trening u tjednu pa ćete ukupno imati tri puta tjedno i tako ćete malim koracima doći do toga da će iza vas biti godina i godina uspješnog vježbačkog staža. Tek onda dobivate status –vježbač, napredni vježbač!

Nemojte odustati, i ako baš morate preskočiti jedan trening, onda napravite nadoknadu za taj propušteni. Morate znati da je na početku najteže, u nama je mali vrag koji nam neposredno prije treninga viče –nemoj, idi radije na kavu, legni se i uživaj, budeš sutra, boli glava, oni dani u mjesecu …. i prođu tako tri, četiri, pet i deset propuštenih treninga i opet jedan napravimo i opet deset ne i tako se vrtimo u krug. Ako ste odlučili da su ponedjeljak i srijeda vaši dani, dani za trening onda nema -ja imam bolji job za danas, već trenirka, tenkice i kreni!

Idemo na trening bez volje, ljuti, umorni, a nakon treninga (jer naravno vi ne slušate tog vražićka) se osjećate ponosno, sretno i ispunjeno s puno energije! Uspjeli ste napraviti nešto super i kul za sebe i svoje tijelo! Bravo vi!!!

Bez obzira vježbate li ili ne, želim vam puno zdravlja i sve vas lijepo pozdravljam za kraj. Vaša trenerica, ili ne trenerica Ivana!


Plank u uporu na šakama s naizmjeničnim podizanjem ruku od poda. Suprotni dlan na suprotno rame. Na svaku ruku 20 ponavljanja.


Naizmjenično zanoženje u položaju planka na šakama. Na svaku nogu 20 ponavljanja.


Obrnuti plank položaj na šakama. Izdržaj od 60sek.


Naizmjenično prednoženje u položaju obrnutog planka. Na svaku nogu 20 ponavljanja.


Abdukcija ili odnoženje u položaju bočnog planka. Na svaku nogu 20 ponavljanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije