Vježbajte jogu – upis nove grupe

U Smart Vision centru u Nedelišću već nekoliko godina uspješno se provode programi vježbanja joge u koje su uključeni svi bez obzira na spol i dob. Polaznici mogu biti i starije dobi, djeca, trudnice te kronični bolesnici.

Joga za početnike osmišljen je sustav osnovnih joga pokreta (asana) i kontroliranog svjesnog disanja, te dubokog opuštanja. Svojim holističkom pristupom joga doprinosi zdravlju fizičkog tijela, uravnotežuje mentalno, te smiruje emotivno tijelo čovjeka. Joga se u svojoj osnovi definira kao jedinstvo pokreta, daha i uma. S tog stanovišta, kao provjerena drevna disciplina potvrdila je svoje dobrobiti kroz mnoga medicinska istraživanja, te se primjenjuje kao redovita praksa u mnogim zdravstvenim sustavima diljem Europe i svijeta. Kao izvrstan alat samopomoći, pokazala se efikasna u smanjenju i otklanjanju suvremenih bolesti čiji uzrok je u svakodnevnom stresnom okruženju.

Joga djeluje pozitivno na fizičko tijelo, ali i na poboljšanje koncentracije i smirenost uma. Uz stručno vodstvo kroz posebno definirani program koji uključuje usmjerene joga vježbe, te svjesno kontrolirano disanje rezultati su vidljivi vrlo brzo.

U vježbanju joge poseban je naglasak na svjesno disanje jer na taj način dovodimo više kisika u tijelo, što doprinosi boljoj elastičnosti, podatnosti mišića, tkiva, zglobova, ligamenata i kostiju, čime se izbjegava napetost i grčenje, te preveliko naprezanje kroz vježbanje joge.


Dah većine ljudi je plitak i ubrzan, iako bi trebao biti smiren i dug. Kako je dah jedina spona između naših misli i emocija, vrlo je korisno naučiti kako kontrolirati ili umiriti svoje disanje što za posljedicu ima i kontrolu nad našim emocijama i osjećajima. Upravo to čini dah najboljim alatom u borbi protiv stresa, koji uzrokuje čitav niz bolesti.

Vježbajući jogu djelujemo na cijelo tijelo, Ne samo na mišiće, tkiva, ligamente, zglobove i živce, već postižemo kompletno zdravo funkcioniranje cijelog organizma. Vježbanje joge potiče metabolizam, limfni sustav, lučenje hormona i kemijsko balansiranje organizma. Istovremeno relaksira tijelo i um.


Uz redovito vježbanje joge olakšavamo i ublažavamo razne bolove, probleme s krvnim tlakom, kronični umor, nesanicu, migrenu, stanja poput tjeskobe, panike i depresije. Joga položaji pospješuju probavu, eliminaciju toksina iz tijela, jačaju tjelesne sustave, a nadasve djeluju dobro na našu kralježnicu te čitavi tijelo-duh-um sustav. Sve u svemu- tijelo postaje zdravije i vitalnije, manje podložno bolestima i stresu.

Termini vježbanja:

Joga za početnike ponedjeljkom od 19 do 20:30 sati.

Joga za napredne vježbače (ashtanga yoga) utorkom od 19 do 20:30 sati.

Nova grupa počinje u ponedjeljak 19. siječnja u 19 sati, sa oglednim satom koji je besplatan.

Dođite i probajte, možda vam se svidi.

SMART VISION centar
Karlović Vinka 14a, Nedelišće
www.smartvision.hr
e-mail: smartvisioncentar@yahoo.com
kontakt: 098 710 300

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije