WomanArt: Vježbaj kao Ana – vježbe za noge

Ah te naše noge, bolna točka svih nas žena. Em su predebele, premršave, okserice, ikserice, celulitne i da ne nabrajam više. Toliko parade zbog tih nogu, a uz te noge stiže i stražnjica, da je to već sada tema uz bok trbušnjacima. Željni smo tijela kao u top modela, a ne bi baš da se mučimo. E pa drage moje, nema rezultata bez muke i znoja. Ženski magazini i portali su puni lijepih žena, jednu takvu imamo i mi Međimurci, a to je naša Ana Ude, vrijedna i darovita vizažistica i vješta slastičarka kojoj očito noge nisu problem, pa kako to?! Ana je jedna od onih žena koja se voli kretati i koja brine o svojem zdravlju i izgledu, pa tako ona svakodnevno vježbajući održava lijepu liniju koju mnoge od nas mogu samo poželjeti. Zategnuta stražnjica, čvrste noge, lijepo oblikovane ruke i ravan trbuh mogu biti i vaši ako uz ovaj naš proizvod kupite…. ma šalim se (priznajte, izgledalo je kao da sam krenula u prodaju nekog čudotvornog proizvoda), stala sam na trbuhu, da, sve to možete izgraditi marljivim radom, a to je vježbanjem i gađanjem određenih mišićnih skupina!

Ovoga tjedna pripremila sam vježbe za zdjelicu i noge, a Ana će biti moj model. Ne morate ići u teretanu (ova kriza nam ide u korist?! često se izvlačimo da nemamo novaca za teretane i fitnes centre, pa smo zato debeli, premršavi itd. GLUPOST) jer sve te vježbe možete raditi svakodnevno kod svoje kuće dok se držite za komad namještaja ili naslon od stolice. Dakle, zaključak je da nemate baš neki izgovor, pa se nadam da ćete se pridružiti i vježbati zajedno s nama Barre&Pilates workout za noge i zdjelicu. Sada se vi pitate kaj pak je to? – Barre&Pilates workout, e pa radi se o jednom iznimno kvalitetnom programu za žene i pokojem sofisticiranom muškarcu koji uz klasične Pilates vježbe nudi i vježbe uz baletnu prečku.

Dio sata provodi se u ležećem položaju, a dio u stojećem pa se tako uz Pilates (piše se velikim slovom jer je to prezime od izumitelja programa) kombiniraju vježbe iz baleta poput plie, grande plie itd., a sve to da bi na kraju imali lijepo i zategnuto tijelo poput profesionalnih plesača. Dobro, nemojte očekivati čudo, jer kada pogledate netko vježba cijeli svoj život i naravno da ima tijelo plesača, dok vi koji ste se odlučili s 4 banke ne možete to nikada dostići, a realno niti biti jednog dana balerina, ali to ne znaći da ne možete izgraditi tijelo kakvo nikada do sada niste imali i o kakvom oduvijek maštate. Zato, trk do stolice i u vježbanje zajedno s Anom.

Napravila sam set od četiri vježbe koje ćete ponoviti u tri kruga. Svaku vježbu napravite u 10 ponavljanja, kada se radi o bilateralnoj vježbi (na jednu nogu/ruku) onda radite 10/10 na svaku! Na početku ne zaboravite na zagrijavanje svih zglobova, a na kraju se dobro istegnite.



Paralelno podizanje nogu iz sjedećeg položaja dok su dlanovi na prečki. Smisao vježbe je aktivacija trbušnih mišića.




Dlanovi su na prečki, jedna noga pružena te kroz udah kao da želite spojiti čelo s koljenom (kralježnica obla), a kroz izdah se pružite i držite ravna leđa i nogu zategnete daleko iza vas. Smisao vježbe je aktivacija mišića leđa, nogu i stražnjice.


Odnoženje dok smo naslonjeni na prečku. Tijekom odnoženja tijelo je u istom položaju i ne ljulja se. Smisao vježbe je aktivacija abduktora, vanjskog dijela bedara.


Plie čučanj s otvorenim nogama i uzručenjem. Tijekom izvođenja pazite na to da koljenima ne prelazite projekciju palca na stopalu, da držite leđa ravna i trup uspravno. Smisao vježbe je aktivacija mišića zdjelice i nogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije