Nakon dugo vremena, ja u ulozi vježbača – warriors functional combat

Dubokim disanjem tražim mrvice snage koja mi polako odlazi. Na rezervi sam dobrih desetak minuta i sama sebi priznajem –gotova sam, nadam se da će uskoro kraj. Ali kraja nigdje, Dinko me naganja po dvorani i iz mene izvlači zadnje atome snage, zadnjeee. Da krenem iz početka!

Toliko strke nastalo je tijekom najavljivanja te nove sezone da sam se i ja zapalila. Volim vježbati pa samim time žudim za dobrim i kvalitetnim treningom, ali iako znam gdje i tko bi bio moj trener, ne mogu vježbati jer tada baš i ja imam svoje treninge sa svojim vježbačima, eto opet ništa od mene. No, ne predajem se ja baš tako lako, nazvala sam svojeg jako dobrog prijatelja Dinka i tražila da mi napravi jedan trening u vrijeme kada to meni odgovara. Sad zamislite da uđete u dvoranu, a tamo vas čekaju lanci, konopi, girje, medicinke, štapovi, ljestve i dr. i oke, nije mi prvi put i nije da sam od stakla pa da me lako razbiti, ne bojim se ja ničeg jer znam otprilike što me čeka.

Zagrijavanje smo prošli i sada je došlo vrijeme za glavni dio sata pa krenemo sa skipom, udarcima iz karatea i sličnim aerobnim vježbama uz sve to sastavni dio sata su i kondicijski drilovi borilačkih vještina u kombinaciji sa vježbama snage, brzine, fleksibilnosti i eksplozivnosti upakirano s raznim brutalnim rekvizitima.

S obzirom na to da smo tek na početku, za sada držim ritam i dobro mi ide, snage imam i mogu izdržati sve, no kako vrijeme odmiče tako se i moje rezerve polako gube, osjećam umor mišića pa usporavam.

No, ne zadugo jer Dinkov glas zaori po dvorani poput kakvog generala pa se osjećam kao u bitci, on se dere – go go go u sav glas, a ja sve više duram. I dođe tih zadnjih desetak minuta sa početka priče i ja sam gotova, umirem, a Dinko – ma da ne bi, nitko umro od treninga i viče – JOOOŠ u bemti ne mogu ni odmorit, uporan je, a u meni bijesa za sto rata i tako ne dam ja da me to malo snage pobijedi, guram još i još i pobjeđujem. Yes, dobila sam bitku i zdurala do kraja.

Završavamo trening uspješno i sretna sam na samu sebe, a ono, ponos mi do stropa pa se gura da i njega probije! Istezanje smo odradili polako uz kontrolu trenera koji nam ni u jednom trenutku nije dozvolio da se opustimo i završavamo sa dubokim disanjem. Dišem kao da nikada disala nisam. Naravno, moju uspuhanost nitko nije mogao ne vidjeti, crvena lica i mokra do kosti (tako se tijelo štiti od pregrijavanja – znojenjem i širenjem površnih krvnih žila). Osjećaj nakon je neopisiv, zadovoljstvo i ponos! Ako vježbate s nama ovoga tjedna sam pripremila vježbe za trbušne mišiće pa predlažem da vježbate. Napravite 5 serija po 10 ponavljanja svake vježbe.


Kratko podizanje trupa
:



Lezite na leđa i dignite gornji dio trupa na donje bridove lopatica, pa pogledate prama bedrima. Noge su u širini kukova, pogrčene, a ruke između njih. Rukama se daleko izvucite kroz izdah, a udahom spustite na pod.

Otklon trupa:



Ruke su uz tijelo, gornji dio trupa na donjim bridovima lopatica i pogled u bedra. Radite naizmjenice bočnu fleksiju trupa.


Kratko podizanje trupa:



Dlanove postavite na bedra pa se izdahom izvucite prema koljenima, a udahom spuštajte u pod.


Zasuci trupa:



Postavite jednu nogu na drugu, dlanove iza glave i otvorite laktove. Krenite suprotnim laktom u suprotno koljeno.


Škarice s podignutim gornjim dijelom trupa:



Gornji dio trupa na donjim bridovima lopatica, ruke uz tijelo, a noge pružene prema stropu. Naizmjenice radite škarice cijelom dužinom noge iz zgloba kuka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije