Recept: Izradite sami dobru masku za zdravu kosu!

Nedavno smo objavili članka sa savjetom kako do duge kose. Spomenuli smo dakle, da je jedna od najbitinijih stvari za zdravu kosu – dobra maska!

No, maska ne mora biti uvijek “kupovna” – u sjajnoj ambalaži s potpisom nekih od najpoznatijih brandova u njezi kose da bi dobro radila svoj posao.

Svoju savršenu (prirodnu) masku možete napraviti i sami kod kuće!

Slijedi recept za jednu takvu  “uljnu masku”.

Potrebni sastojci:
– Ricinusovo ulje
– Maslinovo ulje
– Bademovo ulje
– Po želji možete dodati i kokosovo ulje, a ako imate tamnu kosu i orahovo

Uporaba: Pomiješajte maslinovo ulje s bademovim i ulijte u posebnu posudicu (ukoliko imate još koje ulje tipa orahovo ili kokosovo, umiješajte ih u ova ulja). Prvo na korijen kose umasirajte ricinusovo ulje ( možete ga pomiješati s maslinovim prije toga jer je dosta gusto, ali neka omjer ovih ulja bude u korist ricinusovog). Ricinusovo ulje djeluje povoljno na rast kose i zbog toga ga je važno umasirati u sam korijen kose. Nakon toga mješavinu maslinovog i bademovog ulja nanesite na ostatak kose. Na kosu stavite foliju ili kapicu za tuširanje i omotajte je vrućim ručnikom koji ste prethodno zagrijali. Ovu smjesu je najbolje držati na kosi nekoliko sati. Isperite je blagim i jeftinim šamponom, prije svega čisto iz ekonomičnih razloga, jer se ulja teško ispiru, pa da ne trošite puno skupljeg šampona. A i blagi šampon u velikoj količini i u više ispiranja neće agresivno djelovati na vašu kosu. Nakon toga nanesite vaš omiljen šampon. Nakon što se ovako potrudite oko svoje kose, vjerojatno nećete imati srca osušiti je sušilom za kosu…

Ukoliko vam se ovo čini komplicirano, postoje još 2 jednostavnije maske:

Maska od majoneze: Suhu kosu namažite majonezom i ostavite je toliko dugo koliko možete (nije baš predivnog mirisa) – 30 minuta bilo bi super.

Maska jaja + med + maslinovo ulje također savršeno njeguje kosu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije