SAVJETI: Smanjite potkožno masno tkivo – Cardio workout

Još mjesec dana i počinje nova sezona vježbanja u gotovo svim fitnes centrima u okolici, pa i šire. Treneri se pripremaju, glancaju tenisice i vješto izmišljaju nove okrete i pokrete. Svi fitnes centri izbacili su svoje novitete pa je uz svu staru ponudu tu još i brdo novih programa, i kako sada odabrati jedan a da bude baš po vašoj mjeri. Svi otprilike znamo što su to  joga, pilates i aerobic pa znamo što očekivati, a što kada se pojavi naziv koji vas zove da probate, a vi nemate poima što očekivati i jeli taj program baš za vas? Uostalom sve su to neki zvučni nazivi kao što su –fat burning, fit&fun, top body itd., a vama zapravo ti nazivi ništa konkretno ne govore osim što ćete otopiti potkožno masno tkivo, zabaviti se i biti fit i na kraju (možda) imati top tijelo.

Da bi vam ipak bilo malo lakše odabrati ja ću vam sve programe na koje naletim po obližnjim fitnes centrima, opisati i izvući ono najbolje, pa da na kraju možete odabrati ono što vas konkretno i zanima. Tako vam ovog tjedna predstavljam Cardio workout, a to je program koji djeluje na pojačano topljenje potkožnog masnog tkiva, radi na izdržljivosti, kondiciji, vježbe su visokog intenziteta, a daju snagu, fleksibilnost i mišićnu izdržljivost.

To je skupina vježbi u kojima veliki mišići kao što su noge, leđa i ruke rade dulje od 20 minuta pri naporu koji tjera vaše srce da lupa na 60 do 80 % maksimalne brzine. Takve vježbe idealne su za one koji žele smršaviti. Uz glavne prednosti, jačanje kondicije i pomoć pri mršavljenju, cardio workout vam pomaže da se napunite endorfinom, hormonom sreće. To je aerobni trening dobar za srce i pluća koji stimulira dišne puteve i probavu. Imat ćete više energije, biti izdržljiviji, smanjit će vam se količina masnih naslaga, a smanjit će se i vaša reakcija na stresne situacije.

Ovoga tjedna za vas sam pripremila trening kojim ćete aktivirati trbušne mišiće, bilo da ste na odmoru ili uživate u divnim šetnjama gradom pod oblacima šarenih kišobrana.



Lezite na leđa, noge pružite ispred sebe e podižite gornji dio trupa na donje bridove lopatica i rukama prelazite između nogu. Pogled za dlanovima.

 Pogrčite noge na prsa, a rukama zagrlite noge. Gornji dio trupa držite u istoj poziciji, a ruke i noge pružite daleko iza i ispred sebe.


Naizmjenice pružite nogu ispred sebe dok drugu postavljate na prsa. Gornji dio trupa je na donjim bridovima lopatica.


U sjedećem ste položaju, noge prekrižene i stopala iznad poda. Postavite dlan na dlan te naizmjenice laktovima prema podu i pogled za njima.



Naizmjenice pružite noge, a dlanove spustite prema podu u suprotnu stranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije