Vodena manikura noktiju – napravite je sami!

Jeste li čuli za “water marble”, odnosno vodenu manikuru noktiju? Sve što vam treba su lakovi za nokte u najmanje dvije različite boje, jedna manja posuda sa prokuhanom ili destiliranom vodom, ljepljiva traka i jedna čačkalica.

Ljepljivom trakom zaštite kožu oko nokta, uzmite posudu sa vodom (najbolje je da bude mlaka) i kapnite lak iz bočica. Najprije na središnji dio površine vode, kapnite kap laka u jednoj boji i sačekajte nekoliko sekundi da se raširi po površini vode u krug. Zatim u središnji dio te obojene površine stavite kap laka u drugoj boji i opet sačekajte da se raširi, onda opet u središnji dio nove obojene kružnice kapnite kap prvog laka ili nekog trećeg. Ako želite višebojnu manikuru i tako izmjenično dok ne dobijete koncentrične krugove u bojama koje ste izabrali.

Kada ste sve pripremili, čačkalicom povlačite blago pokrete po površini koncentričnih krugova, kako biste dobili šare kakve želite. Sa svakim potezom povlačenja čačkalice, dobit ćete drugačiju zanimljivu šaru. Pažljivo umočite prste u posudu sa šarama, tako da vam površina noktiju najprije dodirne vodu. Zatim polako izvlačite prste i sačekajte dok se lak ne osuši. Kad se osuši pažljivo skinite lepljivu traku.

Na kraju, premažite nokte bezbojnim lakom da biste produžili rok trajanja vaše nove manikure.

Uostalom pogledajte kako se to radi u video – tutorialu niže.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije