SAVJETI : Svi vježbaju Zumbu pa ću i ja?!

Totalni hit posljednjih godina je Zumba pa se sve više, u većini slučajeva žena, odlučuje za upravo takav način vježbanja. No, jeli to najbolji način vježbanja za vas i što zapravo nudi Zumba fitnes program vježbanja, objasnit ću vam u daljnjem tekstu.

Što je to Zumba fitnes?!
To je plesni fitnes program inspiriran latino glazbom, uključuje latino i internacionalnu glazbu s plesnim pokretima, stvarajući dinamičan, uzbudljiv, veseo i učinkovit fitnes sustav. Zumba je program namijenjen apsolutno svima, to je jedinstvena prilika za svaku osobu da osjeti lude ritmove u bilo koje doba svog života. Neovisno o tome u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, koliko godina imate, posjedujete li bilo kakvo ili pak nikakvo iskustvo u plesu, bili vi muško ili žensko ovo je trening prilagođen svima. To je sat na kojem sve svoje mane i nedostatke ostavljate iza vrata dvorane i na sat vremena zaboravljate na sve probleme.

-Tako kaže definicija! Što ja mislim o tome i kako ja s mog profesionalnog stajališta doživljavam Zumba fitnes? Ja bih rekla da je to odličan program vježbanja za vježbače koji imaju zdrave zglobove, kosti i srce te krvožilni sustav. Osobnog sam mišljenja da je za mlađu populaciju jer dobro znamo što sve dolazi s godinama, pa iz tog razloga moramo biti pažljivi u odabiru programa za vježbanje. Ja volim ponavljati, nije sve za svakog, tako biramo najprije siguran, a zatim efikasan fitnes program za nas. Slušajte svoje tijelo i znakove koje vam ono šalje, tako ćete najbolje znati što i kako. Nitko umjesto vas neće trpjeti bolove, pa  ako smatrate da vam je nešto previše, radije odustanite i potražite idealan program za vaše tijelo. Često vježbači kažu –ali ovo je meni za dušu, vraća me u mladost, a da ne znaju što im se sve može dogoditi. Trening ne bi smio biti nekontrolirani ludi ples, ako vaše tijelo nije u svojoj najboljoj formi.

Volim li ja Zumba fitnes?
-Da, volim! Ples je moja strast i ljubav, pa da ne bi bilo zabune, ja uživam kada cijela dvorana pleše i svi usklađeno prelazimo s jedne strane ne drugu, ali isto tako smatram da nije baš za svakog! To je moje skromno mišljenje.

p.s. prije točno dvije godine postala sam licencirani trener Zumba fitnesa pa neka je i članak u tu čast!

TRENING za lijepa prsa te zdravlje cora:
Napravite 10 ponavljanja svake vježbe u 5 serija. Između serija napravite pauzu od jedne minute i popijte vodu. Na početku i na kraju se ne zaboravite zagrijati i istegnuti.

Plank radite  na način da vam su rame, kuk i peta u jednoj dijagonali, te korijen dlana ispod ramena.




Dizanje u piramidu oslanjajući se na prste te spuštanje u sklek
.



Naizmjenično zanoženje u poziciji planka.


Naizmjenična rotacija trupa iz planka s uzručenjem, pogled za rukom.


Stegnite ruke prema naprijed, a noge daleko iza sebe te dlanove postavite paralelno s prsima i dignete se u plank poziciju.



Plank s uporom na podlakticama, a rukom naizmjenice sa strane radite tap. Zdjelica se ne smije ljuljati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije