SAVJETI: Selfie iz dvorane za vježbanje/teretane

Potaknuta jednim svojim selfie statusom na Fejsu nastao je članak po uzoru na moju profil pikčr! Nama ženama i pokojem sofisticiranom muškarcu važno je kako izgledamo na treningu pa pratimo modu (obleka je itekako važna), pratimo trendove u svlačionici i u dvorani. Tako se u posljednje vrijeme po društvenim mrežama vrti, već dobro nam poznata selfie slika iz teretane.

Prvo su te slike izlazile iz kupaone, da se razumijemo to su bile “čedne” slikice, friz natapirana, čobice namazane, a obleke nema (taman se vidi, a da se zapravo ništa ne vidi). Onda iz spavaće sobe (ogledalo na ormaru) koja je totalno u neredu (vjerujem da su se prije trebale skombinirati sexy opravice, al brate počisti sobu prije fotkanja), ali lutkica je dobila dvije tisuće lajkića za dugeeee noge i štiklice, a krpica taman pokriva one dijelove koji se baš ne pokazuju svima, znate koje! Sada je trendi fotkanje “selfie from teretana” gdje su velika ogledala koja mame za selfić fotkom i tako svako malo izlazi slikica koja poziva na lajkanje.

Frizeraj u teretani?

Status na fejsu –”Nakon treninga” i slikica curke u tangama, tankim prozirnim tajicama pripijene sam da ne puknu po šavu i majica s dekolteom. Make up postojani, a friz direkt iz salona. Možda su to moderni fitness centri u kojima te isfeniraju, našminkaju i obuku tak da ti nakon treninga izgledaš kao da si zapravo tek krenuo vježbati. Ajde da napiše da je bila na jogi, pa čak se i tamo vježbači oznoje, meni još ništa nije jasno. Kako god bilo, opisat ću vam kako to ja izgledam nakon trenkanja.

Ja kao vježbač na Aero mix-u

To je trening snage i eksplozivnosti po uzoru na funkcionalni trening, znači hard core jeah. Trener tog programa je bio jedan mlad i poticajan dečko. Moja obleka nespasana, roza majica, plave tajice s zlatnim natpisom i bijele čarape s tenisicama u sivo žutoj boji (pazi koji trend), kosa na parove razboj (mislim si ja oprat ću je nakon trenkanja jer se oznojim i bude mi morka, pa nema smisla prati prije). Krenemo mi punom parom u skokove, sklekove, marince i tako to ponavljamo u sto serija i nikako da prođe. Jedva dišem, gubim snagu, mokra preko obleke koja sad na kraju i nije važna jer sam toliko skoncentrirana na vježbanje i na to da izdržim do kraja da sam zaboravila na TRENDI from fitness, a pogotovo da sad stavim selfie i to još na Fejs 😀 pa da me takvu vidi nacija. Bojim se da mi tu fotku ne bi lajkao ni muž, a kamo li “prijatelji”, kaj da napišu u komentar “ružna si”, “jel imaš gripu” ili “vide ti se godinice draga” pa da se na kraju bacim s Dravskog mosta?!! Hvala, ali meni to nije potrebno jer ja kad malo bolje razmislim ne izgledam normalno nakon treninga. Pa ja nakon treninga izgledam kao da me netko palicom pola sata mlatil po faci, em sam nabubrena, crvena, pjegice mi skoče ko maslačak u proljeće, a obleka mokra po stražnjici, prsima itd. Zaključila sam da je meni očito napornije vježbati nego njima, one su u vraški dobroj formi. One izgledaju kao da idu na miss, a ja kao da idem kopati kanale.

Zaključak: TRENIRAJTE u teretani/fitness centru ili gdje već, slikanje ostavite za neki drugi put. Ako ste odlučili zdravo živjeti i trenirati onda neka tako i bude!

p.s. I ja volim selfie, al da se razumijemo, nikako nakon treninga Wink

Budite mi lijepi, zdravi i puni pozitivne energije! Pripremila sam vježbe u plank poziciji. Imate 5 vježbi po 10 ponavljanja u 5 serija. Aktivacija cora, mišića ruku i nogu.

Postavite se na dlanove i stopala tako da tijelom napravite jednu dugu dijagonalu. Rame, kuk i peta su u jednoj ravnini, dlan širina ramena i  ispod ramena, a stopala u širini ramena. Naizmjenice pružite jednu pa drugu ruku ispred sebe. Pogled prema stropu ne za rukom pritom pazite da ne ljuljate trup.

Pozicija ista kao i kod prethodne vježbe samo što radite nogama  tako da koljenom jedne noge idete pod prsa, a da pritom zadržite početnu poziciju gornjeg dijela tijela. Naizmjenice radite jednom pa drugom nogom.

Ovo je vježba za snagu i balans pa naizmjenice radite suprotnom rukom i suprotnom nogom koju pružite iza i ispred sebe.

Koljenom jedne noge krenite u vanjski bočni dio i pogled usmjerite prama koljenu. Na udah promijenite stranu.

Široko raskoračite i oslonite se na prednju nogu. Noga koja je iza vas je duga i ravna, palac jedne i druge noge gleda prama naprijed, koljenom ne prelazite liniju palca na stopalu, a ruke pružite prema stropu. Zadržite ovu poziciju oko jedne minute pa promijenite stranu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije