SAVJETI: Jesam li ja striptizeta jer plešem na šipci?!

Jesam li ja striptizeta jer plešem na šipci?! Ili ja vidim nešto što drugi ne vide?

Mislim da je prošlo šest godina od kako sam prvi puta skočila na tu divnu i sjajnu šipku koja je u mome srcu istetovirala svaki pokret i okret koji sam uspjela napraviti na njoj. Da vam prvo nešto pojasnim: ovo nije nimalo lako, al’ je toliko zarazno da kad jednom probaš više nikada ne želiš prestati.

Striptizeta Ivy

Kako godine lete tako se i okolina privikava na nove stvari, koje su prije samo nekoliko godina bile tabu tema, sada se hvala Bogu (konačno) ne moramo skrivati i možemo javnosti glasno i bez srama reći da plešemo na šipci. Prije su ljudi šipku povezivati s zadimljenim i zamračenim prostorima, starim dedonjama (prdonje) punih love, cigara i litre alkohola.

Sada postoji razlika, i to ogromna. Mi plešemo po dvoranama, u samo četiri zida izvodimo gotovo nemoguće pokrete i okrete koje mogu samo najjače i najupornije vježbačice. I za to cure plaćaju, a ne primaju lovu. Probali su i dečki, onak iz zabave i smijeha – “i ja to mogu”, e ne možeš – i tako je i bilo nisu mogli, onda čudom gledaju kako mi tako krhke i plahe možemo elemente koji su toliko zahtjevni da se doslovce naopačke držiš samo palcom od stopala :D?! Da, hard work i ništa drugo.

Kada sam ja počela s plesom i vježbanjem elemenata na šipci prozvali su me striptizetom, svi su meni iza leđa buhtlali priče kao da sam se prodala, onda si još kupite novi auto (kredit, a kak drugačije) i puff… pun pogodak, evo kak je lako zaraditi. Znali smo da je striptizeta! No, nije mi to teško palo jer su svi stajali uz mene cijela moja obitelj na kojoj sam sada neizmjerno zahvalna.

Tko vježba na šipci?!

Ekipa na treningu je odlična, cure se zabavljaju uz klesanje elemenata iz sata u sat. Ima nas mršavih, malo manje mršavih, malih, velikih, mlađih i malo manje mlađih, ali svi smo isti tih sat vremena i jedni drugima poticajni, plješćemo si kad netko napravi nešto što je učio mjesecima (da, mjesecima) i plešemo zajedničke ili pojedinačne koreografije.

P.S. Možda i jesmo striptizete, ali samo svojim dečkima ili muževima, mi ipak imamo originalan poklon za godišnjice, ročkase ili Valentinova.

Vježbe koje sam pripremila su uvodne vježbe i zagrijavanje za ples uz šipku. Probajte jedan naš trening i učvrstite svoje mišiće. Šaljem vam puno pozitivne energije, Vaša striptizeta Ivy 😀


Ivana Posavec

Vježba br. 1

Čučanj na šipci ili uz zid. Oslonite se na zid, dignite na prste i spuštajte se u duboki čučanj (natkoljenice paralelno). Napravite 20 ponavljanja. Polako se spuštajući i dižući prema početnoj poziciji.

Vježba br. 2

Oslonite se na zid rukama, i krenite raditi valove na način da se prvo spustite na potkoljenice, na prstima ste i dižete se gore, stražnjica prema van, a kralježnica u slovo “C”. Ponovite vježbu u 20 ponavljanja. Radite sporo.

Vježba br. 3

Oslonite se leđima u zid, noge u širini ramena i radite krugove zdjelicom. Sve vrijeme ste na prstima. Napravite 20 ponavljanja na jednu pa u drugu stranu, polako.

Vježba br. 4

Spuštanje u most oslonjeni na zid. Rukicama se spuštate najviše što možete i tako napravite veliki luk tijelom. Stalno ste oslonjeni na prste. Zdjelicu gurate u strop. Napravite 10 ponavljanja, ali budite sigurni da to vaša kralježnica može podnijeti, ako vam vježba ne odgovara samo ju preskočite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije