SAVJETI: Žene vs. Muškarci

Moji prvi “fitness” koraci kao voditeljicu grupnih programa bili su po raznim selima i njihovim društvenim domovima. Kada se samo sjetim kako nam je super bilo, ehh da, to su bila vremena. Moja nova priča ide otprilike ovako.


Udvarači prije i poslije treninga!!

Ima nas koji volimo ne volimo pa volimo to nešto, no ZNAM da ni jedna jedina normalna žena NE voli kada za njom zvižde i viču “macooo” i u ruci drži bocu pive… a faca mu ono zavodljiva. Upravo tako nekako je bilo u tom jednom društvenom domu jer svaki društveni dom ima i društveni kafić, no, to nije bio kafić, (haah da je bar bio) to je bila krčma. Unutra smrad od cigareta&alkohola zmešanog u jedan oduran parfem, stolci kojima fali naslonjač, jedna nogica… a bilo je tu tučnjave vidi se i po zidovima (koje flekeee).

I tako iz tog “lokala pristojni” momci viču djevojkama koje mi stižu na trening. One kulturno pozdrave i pogledom u pod pokazuju da ih ne interesiraju (ne znam koju normalnu ženu i bi), pa samo hodaju do dvorane i stidljivo ulaze u nju. Evo i mene, parkiram auto odmah do terase (moš mislit koja terasa, stolci i stolovi iz Mađarije, a dekoracija na njima “tona prašine”), i da, parkiram se fino ja i izlazim iz svog autića s malim kufrekom. Najglasniji i najhrabriji među njima vikne “ej trenerice, bi mi mogli gledati vaš trening?”, a ostala trojica puknu od smijeha i normalno ja odbrusim jer nikako da skratim jezik.

I to tako svaki puta oni meni da bi gledali trening, ja zbilja ne znam kaj je tu bilo smešno i kaj bi oni takvoga mogli gledati?!, no jednog dana su mi došli do one stvari. Sjela sam k njima za stol i rekla kaj mislim o tom njihovom ponašanju, složili su se sa mnom i obećali da više ne budu dosađivali curama. Da bi se iskupili morali su napraviti nešto, a to je doći na trening i vježbati s nama.

“Tko se zadnji smije…!”

Stigli su dečki na naš trening, smiješak od uha do uha, ponosni na sebe. Krenuli smo s treningom i nije prošlo ni desetak minuta već je jedan viknuo “vi ste ludee, ne mogu više”, a ja “daj ne cvili kao mala beba tek smo počeli” i sve žene u smijeh. Da, da na kraju smo se mi smijale!! Nama je bilo zabavno, njima baš i ne, tek sada su bili svjesni u kaj su se uvalili. Iskreno, jedva su izdržali do kraja, jezik im je bio do poda, koordinacija, kondicija, snaga i balans na čistoj nuli.

Nakon treninga su svakoj ženi čestitali i rekli da zaista nisu mislili da je to tak teško, oni su mislili “da se mi tak malo protežemo, malo rukica sim pa malo tam”. Nije ni meni bilo jasno na što su točno mislili “rukica sim, tam”, ali to ne znači da ako smo žene da smo slabije od njih! Mi se trudimo iz dana u dan biti jače, lijepe i zdrave, a oni se, za razliku od nas trude svaki dan nalijati i baciti pokoji flert (ma možda kod ove upali)!

Novi pokušaj

Nekoliko godina nakon toga došla sam do ideje da bi mogla u svome centru trenirati i muškarce pa sam zamolila muža i njegove prijatelje (koji btw. vježbaju svaki dan u teretani) da dođu probati jedan jedinstven program za muškarce i žene. Njih trojica došli su na probni trening. Počeli smo sa zagrijavanjem i odlično su se držali, krenuli na vježbe snage i već je jedan od njih pao na testu i viknuo uz smijeh” već ti nigdar nebum došel” (no, dopalo mu se bez obzira na sve jer ipak je vidno uživao u treningu), slijede vježbe na matt-u (prostirci) i svi uspuhani hvale moj trening i dive se mojoj snazi i izdržljivosti.

Na matt-u smo radili trbušnjake i sklekove, a s obzirom na to da su se dobro namučili neposredno prije, jedva smo završili trening. Tako ja svaki tjedan imam grupicu muškaraca i žena i mogu samo reći da nas pojedinci koji nikad nisu probali vježbati sa ženama, podcjenjuju.

P.S. nikad ne podcjenjuj ženu (hahaa)! Drage moje Sretan vam Dan ŽENA! Uživajte u svojoj moći.

Za ovaj tjedan pripremila sam 5 brzih vježbi koje možete napraviti nakon trčanja. Vježbe kojima ćete aktivirati core, a on je zaslužan za naš lijep stav i za zdravlje kralježnice. Nadam se da mi muškarci neće zamjeriti što sam žene stavila u prvi plan, ipak je ovaj tjedan ženski tjedan pa neka nam to malo slave udari u glavu. Lijep pozdrav svima do sljedećeg tjedna!


Ivana Posavec

Postavite dlanove ispod ramena i dignite tijelo u jednu dijagonalu oslanjajući se na stopala i dlanove istovremeno. Krenite suprotnim koljenom prema suprotnom laktu. Kukove okrenite i pogled prema koljenu. Radite naizmjenice jednom pa drugom nogom. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu.

Još uvijek ste u push up poziciji, naizmjenice radite jednom pa drugom nogom koju postavljate bočno sa strane. Sve isto kao i kod prošle vježbe samo radite isto koljeno isti lakat (ne suprotni). Pogled u koljeno. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu.

Udahom stražnjicu gurajte prema stropu, leđa držite ravna, a na izdah napravite sklek (duboko se spustite prama podu), pazite da vam donji dio leđa ne propadne prema podu, trbušni mišići su snažno stisnuti. Napravite 20 ponavljanja, odmorite i ponovite još dvije serije.

Naizmjenice pružite jednu pa drugu ruku ispred sebe, ali pazite da vam se trup ne miče. Radite samo rukom. Napravite 20 ponavljanja na svaku ruku.

Naizmjenice pružite jednu pa drugu nogu prema iza. Kao da želite dotaknuti zid iza sebe. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije