TUTORIAL: Morska nostalgija na kutiji

S prvim zrakama sunca već počinjem maštati o ljetu, moru, šetnjicama uz plažu. Svaki kreativac sigurna sam ima svoju kutiju “svaštaru” u Hobby Hižici imamo i mi svoju, a na dnu kutije naišla sam na prošloljetne školjkice i nisam mogla a da ih ne iskoristim i izradim za Vas jednu morsku kutiju.

Ono što Vam je potrebno za izradu jedne takve kutije: kutija, rižin papir, Mod podge ljepilo, Deco festiger, bitumen, pozlata, vruće ljepilo, gaza, kist.


PRVI KORAK:
Izrežite rižin papir za donji dio kutije i poklopac.

DRUGI KORAK: Rižin papir zalijepite Mod podge ljepilom, ljepilo nanesite kistom ispod rižinog papira i preko rižinog papira. Osušite.

TREĆI KORAK: Nakon što je rižin papir potpuno suh, na spužvicu stavite malo bitumena ,dobro rastrljajte i lagano prelazite preko rižinog papira. Dobit ćete patinasti izgled podloge. Poklopac patinirajte na isti način ili jastučićem za pečate – brown.

ČETVRTI KORAK: Izrežite manji komad gaze i Deco festigerom zalijepite gazu na poklopac. Pomoću deco festigera, jednostavno oblikujete gazu dok je još mokra. Gazu dobro osušite, možete i fenom.

PETI KORAK: Kad je gaza potpuno suha, i čvrsta lagano spužvicom i bitumenom patinirajte gazu. Preko rubove lagano nanesite pozlatu u pasti.

ŠESTI KORAK: Na spužvicu nanesite bitumen i prelazite preko školjkica. Rubove školjkica naglasite zlatnom pastom. Školjkice rasporedite i zalijepite pomoću vrućeg ljepila preko gaze.

KVIK – TRIK KORAK: Evo i jedan jednostavan, a efektan trik. Preko školjkica možete staviti i neobičnu “mrežicu” koju možete jednostavno napraviti na način da u jednu širu posudu na dno ulijete malo vode. Iznad posude “šarate” vrućim ljepilom i istiskujete ljepilo, na taj način oblikujete “mrežu”.

Mrežu od vrućeg ljepila ostavite minutu u vodi, izvadite i obrišete papirom. Takvu mrežu možete i bojati i patinirati pozlatom i antique pastom. Zalijepite mrežu preko školjkica i gaze.

Jedino na što morate pripaziti kod izrade ovakve mrežice od vrućeg ljepila je da pištolj za vruće ljepilo držite na dovoljnoj udaljenosti od vode.

Nadam se da sam Vas i danas inspirirala mojom ljetnom kutijicom, do sljedećeg tutoriala ostanite mi lijepi, zdravi, veseli i kreativni..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije