SAVJETI: Lijepa izvana i iznutra – ona je žena, majka i kraljica u 40ima

Donosim vam stvarnu i poticajnu priču iz WomanArt-a! Žena, majka, kraljica i bootcamp (vojnički) trening. Za sve žene u 40ima!

Lijepa moja Lili!

Čista pozitiva, dobrica u duši i prava fitnes prijateljica, to je moja Lilika. Plavojka lijepog i čistog lica, nježne naravi i bijele kraljevske puti. Kada si tužan otvoriš njezin face profil i nema da su ti lađe potonule, ako i jesu naglo su isplivale na površinu (zid joj je pun pozitivnih misli, citata…)ona jednostavno zrači pozitivom, komplimentima obasipa svakog čovjeka u svojoj blizini i nema glume onak iz čista i nevina srca. Priznajte da sada mislite da ne postoji takva osoba, oko nas toliko mislima mračnih i zlih ljudi da smo zaboravili na onu kapljicu dobrih i poštenih, ali ima ih samo ih treba potražiti i možda se i mi promijenimo, možda postanemo bolji jedni prema drugima.

Zumba, šipka… i aero mix

Tri godine će uskoro otkako je u moj centar ušetala Lili, skromna i bez previše očekivanja prijavila se na sensual fitness i uz mene, još dodatno vježbala Zumbu u Nedelišću kod Maje i da, btw Maja je totalna kulerica (ups skrenula sam s teme). Lili se toliko ljutila što ima kaooo kukove i stražnjicu i trbuh opušten. Da se razmimo, nije to bilo ne znam kaj strašno, ali ona je bila nezadovoljna s tih par kilica viška. Pita ona mene jednog lijepog dana “dobro kaj da vježbam, godinu dana sam na sensual fitnessu i nikaj?” e sad ja njoj, “a da probaš aero mix?” a ono iznad njezine glave sto upitnika i žarulja koja bliska (znate ono ko na crtiću). Kaj pak je to aero mix-ajmo pojednostavnit –vojnički trening i točka! “Oke, budem došla probati taj mix, što li je već” i da, pojavila se ONA, moja nježna plavojka i senzualna plesačica.


Oš rezultat? go hard or go home

Izdržala je Lilika cijeli prvi i drugi i treći sat i tako redom dolazila na svaki sat aero mix-a (fakat je naporan jer i dečki koji vježbaju, doma odlaze puzajući) i dobila je ona što je i htjela, ona je zdrava, vitka, seksi, snažna i fit women u 40ima. Treba priznati da joj je trebalo godinu dana da ostvari takav rezultat jer je vježbala svaki dan u radnom tjednu 2xsensual, zumba i aero. Morate znati da se rezultati ne vide tako brzo, ako ne paziš na prehranu (iako, ona je izbacila šećer i kasne večere) i tako dobila čvrsto i lijepo oblikovano tijelo kakvo samo ona zaslužuje. Sada predivno izgleda, no, nisi samo čovjek iz vana već i iz nutra, ona je divna prijateljica i osoba koja voli svakog i sve. Prati sve moje tekstove koje napišem, hvali i cijeni moj rad i to je ono što je čini čovjekom. Kada cijeniš drugog i oni će tebe.

Lako njoj, ona ima vremena, ja nemam?! I ne jedem puno, a debljam se?!

U redu, ima onih koji zaista nemaju vremena vježbati, ali razmislite jeste li to vi?! ili se tako tješite i izbjegavate zdravlje?! Lili radi, ima dvoje djece i muža, dakle, ima obitelj i dobro skrbi o njima, peče kolače, kuha, pere i pegla (nisam ju još vidla ne speglanu), ali ima vremena i za trening jer si sami morate posložiti svoje slobodno vrijeme. Dolazila je na treninge kasno na večer kada je napravila sve svoje obaveze po kući (od 21 do 22h). Zamislite, tko od vas bi htio vježbati tako kasno i to kada je na telki Sulejman Veličanstveni (morala sam ubaciti to “veličanstveni” Laughing)?!

Debljate se, a ništa ne jedete ili pak ovo “pazim što jedem i debljam se”?! Ajde priznajte sami sebi, jel to true story?! Kak se kaže u narodu “od zraka sigurno nisi debeo/la”. U kratko, jedite pet obroka dnevno I pazite da su namirnice kvalitetne I zdrave.

Hvala ti Lili na ovoj prići I hvala ti što si to što jesi, prekrasna mlada žena I divna, divna, divna osoba!

Postavite se u poziciju mačke, jednu nogu pružite iza sebe i skvrčite stopalima prema stropu. Krenite malim kikevima stopalom u strop. Napravite 30 ponavljanja na svaku nogu. Smisao vježbe je da aktivirate mišiće nogu i stražnjice.

Ostanite u mački, jednu nogu pružite daleko iz sebe kao da želite dotaknuti zid iza. Udarajte cijelom dužinom noge prema stropu. Napravite 30 ponavljanja na svaku nogu. Smisao vježbe je da aktivirate mišiće nogu, donjeg dijela leđa i stražnjice.

 

Još ste uvijek u mački, jednom nogom krenite u vanjski dio suprotne noge (noga je skvrčena) i napravite čvrsti kik cijelom dužinom noge bočno kraj sebe. Napravite 30 ponavljanja na svaku nogu. Smisao vježbe je da aktivirate mišiće vanjskog dijela bedara i stražnjicu.

Oslonite se na stopala i dignite koljena minimalno od poda, a kralježnicu držite ravnu. Radite male kikeve prema stropu pa prema podu. Ne dižete se visoko. Napravite 30 ponavljanja u 3 serije. Smisao vježbe je da aktivirate mišiće leđa, nogu i stražnjice.

Iz vježbe prije, kada ste već oslonjeni na stopala krenite u piramidu, oslonjeni na dlanove i stopala. Napravite 30 ponavljanja. Smisao vježbe je da aktivirate mišiće leđa, nogu i stražnjice i da ih pritom istegnete.

Lezite na leđa, dlanove postavite ispod stražnjice i noge dignite skvrčene na prsa. Krenite naizmjenice jednom pa drugom skvrčenom  nogom prema podu. Napravite 30 ponavljanja. Smisao vježbe je da aktivirate trbušne i mišiće nogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije