Vijesti / Životni stil
Životni stil
Jeste li usamljeni? Psihologinja otkrila 12 suptilnih znakova koji će vam to otkriti
Ilustracija

OBRATITE PAŽNJU NA NJIH

Jeste li usamljeni? Psihologinja otkrila 12 suptilnih znakova koji će vam to otkriti

Psihologinja je otkrila 12 suptilnih znakova koji ukazuju na to da možda patite od usamljenosti - od osjećaja nemira do gubitka osjećaja svrhe.

Ovlaštena psihologinja iz Birminghama, dr. Lalitaa Suglani, koja nudi tečajeve o temama kao što su upravljanje tjeskobom, prevladavanje straha i  sindrom lažnjaka, podijelila je 12 suptilnih znakova koji otkrivaju da možda patite od usamljenosti. Istaknula je da smo 'svi mi na vlastitom putu', a kao rezultat toga, svi imamo 'vlastita iskustva o tome što nas čini usamljenima'. Američka psihološka udruga definira usamljenost kao 'afektivnu i kognitivnu nelagodu ili nelagodu zbog toga što smo sami ili doživljavamo sebe kao da smo sami ili na drugi način usamljeni', prenosi Daily Mail.

Dr. Lalitaa opisala je usamljenost kao 'stanje kada smo sami i osjećamo tugu zbog toga'. Dodala je: „Možete biti sami i uživati ​​u svakoj minuti. Ali, s vremena na vrijeme većina nas osjeti usamljenost“. Biti usamljen može utjecati na vašu motivaciju, tvrdi psihologinja. Također, oni koji pate od usamljenosti mogu djelovati povučeno ili neraspoloženo. „Usamljenost nije uvijek očita kod druge osobe, stoga izaberimo biti ljubazni jer ne znamo kroz što tko prolazi“, dodaje dr. Suglani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

12 znakova koji ukazuju na usamljenost:

1) Odvajanje od voljenih osoba.
2) Stalno se osjećate umorno/iscrpljeno.
3) Osjećate gubitak 'svrhe'.
4) Uhvatili ste se da se stvarno dugo tuširate.
5) Ne možete prestati gledati serije.
6) Nedostaje vam motivacije/neproduktivni ste.
7) Provodite puno vremena na društvenim mrežama.
8) Osjećate da vam je 'sve' naporno.
9) Imate osjećaj nemira.
10) Imate negativnu sliku o sebi i često sumnjate u sebe.
11) Možete djelovati povučeno ili neraspoloženo.
12) Možete imati poremećaj u obrascima spavanja ili prehrambenim navikama

Čini se da su njeni znakovi pogodili žicu brojnim čitateljima, koji su u odjeljku za komentare ispričali vlastita iskustva s usamljenošću. Jedan je osoba napisala: „Sve. Odrastao sam kao jedino dijete s roditeljima zlostavljačima, uvijek sam se osjećao usamljeno, a da toga nisam bio svjestan. Nisam znao što je usamljenost jer sam to osjećao svaki dan, bilo mi je normalno“. A, druga je soba sugerirala da se osjeća isto, dodajući: „Svaki znak odnosi se na mene“. Netko je istaknuo i kako objava Dr. Suglani može biti korisna za mnoge ljude, napisavši: „Često ignoriramo ove znakove i mislimo da to nije velika stvar“.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.