kuhanje riže
Britanski chef pokazao kako brzo skuhati savršenu rižu: 'Bit će pahuljasta i mekana'
Kuhanje počnite, savjetuje chef. stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.
Iako je idealan prilog mnogim jelima, mnogi izbjegavaju spremati rižu i ne serviraju je često jer im je predugo čekati i do 25 minuta da se skuha ili im pak loše ispadne; ili pretvrda ili gnjecava.
Zato je jedan kuhar otkrio kako rižu skuhati puno brže, a da ona ipak ispadne savršena.
U videu koji je pogledan više od 735.000 puta britanski chef Tristan Welch objasnio je kako možete skuhati rižu za samo 15 minuta.
- Ovo je riža koja štedi energiju i skraćuje vrijeme za jednu trećinu - kaže Tristan.
Kuhanje počnite, savjetuje chef, stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.
- Tako ćete ukloniti više škrobne prašine koja uzrokuje da riža postane ljepljiva - kaže.
-
Osim što lijepo miriši, vrlo je zgodan i učinkovit pomagač u domaćinstvu.
-
Sudionici Križnog puta mladih prkosili kiši... Odmorit će u Belici i sutra nastavljaju do Svetog Jurja na Bregu
-
Ekipa Zrinski II se s važnim bodom iz Osijeka vraća u Čakovec
-
Poraz u Zagrebu
-
Kulturno umjetničko društvo Donji Vidovec održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su sumirali rad
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.