Vijesti / Životni stil
Životni stil
Čistačica otkrila kako samo s proizvodima iz kuhinje očistiti drvene podove i namještaj: Ponovno će se sjajiti!
Ilustracija

BRZO I LAKO

Čistačica otkrila kako samo s proizvodima iz kuhinje očistiti drvene podove i namještaj: Ponovno će se sjajiti!

Kada čistite drvo najbolje je koristiti krpu od mikrovlakana, jer sitna vlakna materijala mogu uhvatiti više prljavštine i prašine nego neke druge vrste tkanina...

Čišćenje podova zadatak je koji mnogi obavljaju svakodnevno, a da ne biste za borbu s prašinom i mrljama morali koristiti skupe kupovne proizvode i jake kemikalije, jedna je profesionalna čistačica na TikToku; gdje i inače objavljuje slične savjete; otkrila i nekoliko neobičnih trikova za pranje drvenih podova i namještaja samo sa uobičajenim proizvodima iz kuhinje, piše The Sun. Napomenula je da je najbolje koristiti krpu od mikrovlakana kada čistite drvo, jer sitna vlakna materijala mogu uhvatiti više prljavštine i prašine nego neke druge vrste tkanina.

Uklanjanje mrlja od vode na drvenim površinama jednostavno je, kaže, ako pri ruci imate majonezu ili prirodnu pastu za zube. Ako koristite majonezu, prstom ili špatulom ju kružnim pokretima nanesite na mrlje i nakon sat vremena uklonite majonezu jednom krpom, a zatim osušite područje drugom, suhom krpom.  Ako koristite pastu za zube, nanesite ju na mrlje i ostavite da stoji pet minuta, ali nikako više od toga, kako ne bi umrljala samo drvo. Zatim upotrijebite suhu krpu od mikrovlakana za brisanje mrlje, ali pripazite da trljate samo mrlju od vode, izbjegavajući okolno drvo koliko god je to moguće.  Za obično čišćenje prašnjavih i prljavih podova, napravite sprej od jedne šalice vode, 1/4 šalice bijelog octa, dvije žličice kokosovog ulja i petnaest kapi eteričnig, limunovog ulja. Sve to pomiješajte u bočici s raspršivačem, poprskajte na drvo i obrišite, a vaši podovi bit će čisti i sjajni.  Ako vaši drveni podovi ili namještaj imaju ogrebotine, posegnite za uljem uljane repice. Ulje pomiješajte s octom u omjeru 2:1 i smjesu nanesite oštećenja tako da ju nježno utrljate u drvo. Nakon toga samo lagano obrišite suhom krpom.  Stručnjakinja je istaknula da ovi trikovi funkcioniraju samo na pravom drvetu, a ako imate laminat ili furnir, vjerojatno nećete vidjeti pravi sjaj nakon čišćenja, a mogli biste čak i oštetiti materijal.

Najnovije

Reci što misliš!