Vijesti / Životni stil
Životni stil
Bez obzira na velike vrućine, ljeti nije dobro spavati gol, kaže liječnica
Ilustracija

NAJBOJE U PIDŽAMAM OD LAGANIH MATERIJALA

Bez obzira na velike vrućine, ljeti nije dobro spavati gol, kaže liječnica

Kad spavate goli, znoj se sakuplja na tijelu i tamo ostaje, što nije dobro jer će tijekom noći temperatura tijela znatno pasti, a znoj će vas previše rashladiti, rekla je.

- Kad spavate goli, znoj se sakuplja na tijelu i tamo ostaje, što nije dobro jer će tijekom noći temperatura tijela pasti, a znoj će vas previše rashladiti - rekla je dr. Bostock koja zato savjetuje spavanje u pidžamama i spavaćicama od laganih i prozračnih materijala, koji će s tijela upiti znoj.

Drugi način da nam tijekom sparnih noći ne bude prevruće je, kaže ona, držati spuštene roletne ili navučene zastore u spavaćoj sobi tijekom cijelog dana, da ne ulaze svjetlost i toplina.

- Ako vam je u sobi toplije nego vani, nemojte preko dana prozore držati otvorenima, već ih otvorite malo prije nego idete u krevet- predlaže ona.

Isto tako, dodaje, s kreveta maknite poplune i teške, debele prekrivače, a ostavite samo pamučnu plahtu ili lagani pamučni prekrivač.

- Tanki pamučni prekrivači upijaju znoj pa je uvijek dobro imati ih kraj sebe na krevetu - rekla je, a za bolji san po velikim vrućinama preporučuje i tuširanje pola sata prije spavanja.

- Ne morate se, kako mnogi misle, tuširati hladnom vodom da biste se rashladili; pomoći će i topli tuš ili kupka koji također spuštaju bazičnu temperaturu tijela - objasnila je liječnica za Women's Health.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video