mljaac

Kako bi uvijek ispale savršeno, pratite ove korake kod pečenja palačinki

Da biste postigli najbolje rezultate, smjesu pustite da odstoji samo 30 minuta prije nego što krenete na pečenje.

Palačinke se mogu jesti slane ili slatke, s raznim nadjevima, ali
uvijek je važno da se rade na isti način. Mnogi rade sitne greške
kod pečenja palačinki kojih nisu ni svjesni, a mogle bi pokvariti
njihov okus, kako prenosi
Metro
.

Kako biste napravili savršene palačinke, slijedite ove upute:
Zagrijavajte ulje ili maslac u tavi prije ulijevanja prve
količine smjese. To će utjecati na konzistenciju palačinki.
Nemojte pretjerano miješati smjesu. To će spriječiti da
vaše palačinke budu pahuljaste i umjesto toga učiniti ih gustima.
Također nemojte smjesu ostaviti predugo da stoji prije nego što
krenete na pečenje. Da biste postigli najbolje rezultate, pustite
da miruje samo 30 minuta.

Provjerite donju stranu palačinke tako da samo podignete jedan
rub i pogledate ispod. Pretjerano okretanje neizbježno će učiniti
pečenje neravnomjernim. 

Pazite na okretanje! Pravilno okretanje je presudno, ili ćete na
kraju jednostavno preklopiti svoju palačinku na pola. To bi
trebao biti brz i oštar pokret.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije