IDEJA ZA RUČAK

ZIMSKI KLASIK NA TANJURU Restani krumpir i kiselo zelje sa špekom!

Kad zima pokuca na vrata i temperature padnu, vrijeme je za ručak koji grije dušu i tijelo

Ako tražite ideju za jednostavno, ali ukusno jelo koje će vas ugrijati i podsjetiti na okuse domaće kuhinje, restani krumpir na luku uz kiselo zelje sa špekom pravo je rješenje!

Okusi tradicije na vašem stolu


Restani krumpir klasik je koji nikada ne izlazi iz mode. Lagano dinstani luk, prstohvat soli i kuhani krumpir čine savršenu bazu ovog jela. Dodajte mu kiselo zelje, koje svojim kiselkastim notama savršeno balansira bogatstvo okusa.

Da bi ovaj ručak bio pravi zimski užitak, zelje oplemenite dimljenim špekom koji mu daje poseban miris i okus. Komadići špeka prženi do hrskavosti dodat će toplinu svakom zalogaju.

Jednostavna priprema, bogat okus


Ovaj ručak ne zahtijeva previše vremena niti komplicirane sastojke, a pruža onaj neodoljivi osjećaj domaće kuhinje. Idealno je rješenje za hladne dane kada se želite počastiti toplim i zasitnim obrokom.

Krumpir smo skuhali u ljusci, potom ga ohladili, naribali i dodali na staklasto dinstan luk. Špek smo pak narezali na kockice, malo ga zapekli na svinjskoj masti i potom na to dodali kiselo zelje te dobili ovo savršeno jelo koji ugrije u zimske dane.

Poslužite ga uz svježi kruh i čašu dobrog vina ili piva, i uživajte u okusu zime na vašem tanjuru. Restani krumpir s kiselim zeljem i špekom nije samo hrana – to je zagrljaj okusa koji grije iznutra.

Isprobajte i podsjetite se kako tradicija uvijek ima posebno mjesto u srcu (i na tanjuru). Dobar tek!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije