trening s ivanom posavec

VIDEO Kako postići motivaciju za trening?

Vježbanjem ćete popraviti držanje, ukloniti bolove i stres koji se svakodnevno skuplja

Redovitim, discipliniranim i ustrajnim dolascima, pa i u dane kada nam se ne trenira, stječemo naviku koja je potrebna da bi postali ozbiljan vježbač i da bi naša vježbačka karijera trajala. Tek tada možemo i imamo pravo tražiti rezultate, a sve prije toga je samo uvod u svijet rekreacije.

Rezultati treninga su rezultati dobre discipline. No, kako biti ustrajan i ne odustati, biti redovit na treningu, pitanje koje muči veliki dio vježbača početnika? Važno je pametno odabrati program koji želite vježbati, a tu bi prije svega savjetovala programe u obliku funkcionalnog treninga, pilatesa ili joge. Dinamične, interesantne i izazovne. Ne preporučujem samostalno vježbanje ili YouTube vježbe, osobito kada ste na samom početku gdje je budno oko trenera najvažnije, učenje pravilnih obrazaca kretanja i disanja. Vaš će trener napraviti posturalnu statičku i dinamičku analizu tijela, i to tako bezazleno da vi nećete niti primijetiti,a on će na samom početku dobiti sve informacije koje su važne za nastavak vašeg treniranja u budućnosti.

Vježbanjem ćete popraviti držanje, ukloniti bolove i stres koji se svakodnevno skuplja, smanjiti postotak potkožnog masnog tkiva, poboljšati sve važne motoričke i funkcionalne sposobnosti i osjećati se mlađe, poletnije. Motivacija kakvu početnik možda očekuje, na žalost ne postoji. Niti jedna motivacija nikada neće vašu lijenu stražnjicu dići s kreveta rano ujutro i prije posla odraditi trening. Zaboravite na čekanje motivacije, krenite svaki put bez previše razmišljanja. Svima dođe dan kada je teretana zadnji izbor na listi, ali budite ustrajni i uporni i ne odustajte. Nemojte čekati da dođe motivacija jer ona u trenutku kada morate ustati često i sama zbiše, želim reći, koliko god teško bilo i ne trenira vam se, ustanite i hodajte ravno naprijed prema zacrtanom cilju.

Kako na početku ne bi brzo odustali važno je da vam je na treningu zanimljivo, dinamično i poučno, koliko god bilo teško tijekom treniranja, ono što će vas vratiti natrag je ugoda, zadovoljstvo samim sobom i ponos.

U nastavku je kućni trening girjom za napredne vježbače uz pomoć girje.

  • Jednoručno veslanje u pretklonu trupa x10 na svaku stranu
  • Zamah girjom x20 ponavljanja
  • Čučanj s biceps pregibom x20 ponavljanja
  • Podizanje trupa u sjedeći položaj x20 ponavljanja
  • Rameni most x20 ponavljanja
  • Čučanj u položaju iskoraka x10 na svaku stranu
  • Potisak s čela za triceps x10 ponavljanja
  • Jednonožni rdl x10 ponavljanja na svaku stranu
  • Pokušajte napraviti 3-5 serija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije