TRENING S IVANOM POSAVEC

VIDEO Kružni trening za trbušne mišiće

Prošli smo tjedan radili vježbe za mobilnost kukova, dok je ovaj posvećen trbušnim mišićima

Najviše ih vježbači izvode zbog estetskih razloga, međutim njihova je zajednička zadaća vrlo važna i osim što trbuhu daju ljepši zdraviji izgled i uspravan stav, oni čuvaju organe u trbušnoj šupljini te su podrška mišićima kralježnice druge strane.

Dakle, možemo reći da su vrlo važni, osobito kada se radi o kralježnici.
Za zdravlje kralježnice potrebno je jačati cijeli trup, tu također uz mišiće trupa, spadaju i mišići zdjelice kao jedan važan segment u jačanju corea. Core je područje zdjelice, kukova i kralježnice stoga bi trebao uvijek biti uključen u trening, pa čak i kada radite samo prsa.

Kontrola pokreta za zdravlje lokomotornog sustava, stoga je važno da pazite na obrasce kretanja i na tehnički točno izvođenje, a pogotovo kada izvodite mišiće trupa. Mišići trupa su često, zbog nepovoljnih uvjeta, preslabi da bi držali kralježnicu stoga je vježbanje u današnje vrijeme neophodno za zdravlje. Dugotrajno sjedenje ili stajanje te položaji tijela koji nisu u pravilnom obrascu kretanja ne bi trebali biti dio naše svakodnevice, ali kako oni ipak jesu, potrebno je poraditi na sveukupnom zdravlju i držanju.

Svaka osoba koja trpi bilo kakve bolove bi trebala najprije na savjetovanje kod liječnika opće prakse kako bi on mogao na temelju razgovora odabrati vrstu rekreacije ili rehabilitacije. Kod rekreacije je važno da nikako ne trenirate sami već da si uplatite individualni trening gdje vam trener kreira treninge prema vašim željama i mogućnostima kako bi sigurno stigli do cilja. Trener mora biti školovan i dobro podučen svim metodama sportske rehabilitacije, s dugogodišnjim iskustvom u treniranju osoba s poteškoćama u lokomotornom sustavu. Mora dobro poznavati metodiku svake vježbe, anatomiju ljudskog tijela kako i posturalne poteškoće koje su za njega smjernica kuda, kamo i od čega dalje krenuti. Niti jedno ljudsko tijelo nije isto i nema isto kretanje, stoga je važno da trening nije isti i po nekoj šabloni.

Vježbe- radite 60 sekundi s odmorom između od 15. Kada dođete do zadnje vraćate se iz početka. Napravite između 5-7 serija.

– Podizanje trupa u sjedeći položaj s rukama iza glave
– Ruski twist
– Tap suprotno rame dlan u položaju upora na šakama
– Lateralni v –up
– Piramida tap suprotni dlan stopalo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije